Unvanı boş bıraktınız!

Unvanı boş bıraktınız!

Baromuza Staj Nakil Başvurusunda Bulunanlar için İstenen Evraklar

ÖNEMLİ!

Lütfen nakil başvurusu yapmadan önce  Türkiye Barolar Birliği’nin 06.04.2017 gün ve 2017/23 nolu duyurusunu okuyunuz.

İstanbul Barosu Yardımlaşma Sandığına üye olmak isteyen Stajyer Avukatların, staja başlama tarihinden itibaren bir ay içinde Muhasebe Servisine 2019 yılı için 141.50.-TL. ödeyerek üye olabilirler. Konu hakkında Baro Muhasebe servisinden bilgi alınabilir.

EKSİK BELGELERLE YAPILAN BAŞVURULAR KABUL EDİLMEMEKTEDİR!

Başvuru işlemlerinizi daha hızlı sonuçlandırabilmemiz için belgelerinizi sıralamaya göre dizerek teslim etmenizi rica ederiz

İSTENEN BELGELER

AÇIKLAMALAR

1- Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

1 adet istenmektedir. Nüfus müdürlüğünden ya da e-devletten alınabilir.

2- İstem Dilekçesi

1 adet istenmektedir. Ekte verilmiştir.

3- Beyan Dilekçesi 1

1 adet. Ekte verilmiştir.

4- Beyan Dilekçesi 2 1 adet. Ekte verilmiştir. Adliye stajınız bittikten sonra nakil talebinde bulunacaksanız GEREKMEMEKTEDİR.

5- İkametgah veya Yerleşim Yeri Belgesi

1 adet istenmektedir. Yerleşim yeri belgesi e-devletten alınabilir. Sadece İstanbul ikametgahı kabul edilmektedir.

6- Takdim ve Askı Kağıdı

1 adet istenmektedir. Ekte verilmiştir. Belgeye fotoğraf yapıştırılarak tarafınızdan belirleyeceğiniz, Baromuza aktif olarak kayıtlı olan 2 avukat tarafından fotoğrafın üzerine gelecek şekilde de olmak kaydıyla imzalatılması gerekmektedir.
İmza atacak avukatlar için 5 yıl kıdem şartı aranmamaktadır.

7- Muvafakatname ve Başlama Dilekçesi

1 adet istenmektedir. Ekte verilmiştir. Yanında staj yapacağınız avukattan alınacak olup, ilk altı aylık adliye stajı bittikten sonra ikinci altı aylık avukat yanı stajı için gereklidir.
Staj yapılacak avukatın meslekte 5 yıl kıdemini tamamlamış olması gerekmektedir.

8- SGK Dökümü

1 adet istenmektedir. Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linkinden alınabilir.
Kurumların herhangi birinde geçmişe ait kaydınız varsa hizmet dökümü alınması gerekmektedir.
Sorgulamada çıkan bilginin ekran görüntüsünü klavyedeki Ctrl+P tuşuna basarak çıktı alabilirsiniz. Alınan belgelerde isim-soyisim ve tarih yazmaması durumunda ise “BU BİLGİ TARAFIMA AİTTİR” yazmanız, ayrıca isim-soyisim-tarih ve imza atmanız gerekmektedir.

9- 74.80.-TL. Damga Vergisi

Herhangi bir Vergi Dairesine 9047 vergi kodu ile yatırılabilir.

10- 20.00.-TL. Kimlik ve matbua ücreti

Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi İSTANBUL BAROSU Hesabı.
IBAN NO:TR17 0001 5001 5800 7300 7886 38. e-dekont çıktısı kabul edilir.

11-5x6.5 cm ebadında vesikalık fotoğraf

4 adet özellikle arka fon beyaz olarak, düz cepheden  ve dişlerinizin görünmeyeceği şekilde, renkli ve cübbesiz olarak çekilmesi istenmektedir.

Son Güncellenme Tarihi: 14.01.2019