HABERLER
  • Son Güncelleme : 21.02.2013 12:20
  • Haber Giriş : 21.02.2013 11:31
  • Etkinlik : 21.02.2013

Bilişimin Ticaret Hukukuna Etkileri

İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Merkezince düzenlenen “Bilişimin Ticaret Hukukuna Etkileri” konulu panel, 20 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 13.00-17.00 arasında Orhan Adli Apaydın Konferans Salonunda yapıldı.

Panelin açılışında konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, temel yasalarda yapılan değişikliklerin öğrenilmesi için düzenlenen eğitim seminerlerinin önem taşıdığını, hukukçuların yeniden hukuk diploması alıyormuşçasına çaba gösterdiklerini söyledi.

Bilişim hukukunun ticaret hukukuna etkilerinin ele alınacağı bu toplantıda, bilişim hukukunun ticaret hukukuyla birleştiği noktaların ele alınacağını belirten Durakoğlu, bilişim hukukunun katkısıyla ticaretin ve şirketlerin daha da şeffaflaştığını ve her şirket için internet sitesine sahip olmak bir koşul haline geldiğini bildirdi.

Bilişim Hukuku Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sertel Şıracı’nın yönettiği panelde konuşan Bilişim Hukuku Merkezi Başkanı Av. Taner Sevim, Türk Ticaret Kanununun kabulünden yürürlüğe giriş tarihine kadar çok eleştiri aldığını ve 120 maddesinin değiştirildiğini söyledi.

Bilişim hukukunun Türk Ticaret Kanununda önemli değişikliklere neden olduğunu belirten Sevim, Türk Ticaret Kanununa elektronik posta, elektronik imza, internet sitesi, veri tabanı, veri taşıyıcı ve elektronik genel kurul gibi kavramların yerleştiğini bildirdi. Sevim, bu yeni kavramlarla ilgili madde bazında açıklamalarda bulundu.

İlk oturumda konuşan Av. Ali Osman Özdilek de 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 1 Ekim 2012’de Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bilişimin hukuku derinden etkilediğini, üniversitelerde artık bilişim hukukunun da okutulduğunu belirten Özdilek, Türkiye’nin bu alanda dünya ülkeleri ölçeğinde çon önemli bir konuma geldiğini anlattı. Özdilek konuşmasında ağırlıklı olarak anonim şirketlerde elektronik genel kurul hakkında bilgi verdi.

Panelin ikinci oturumunda ise Av. Nihan Güneli ve Av. Serhat Koç konuştu. Konuşmacılar, Elektronik Tebligat Yönetmeliği ve Kayıtlı Posta Sistemi Yönetmeliği’nin getirdiği hükümleri anlattılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAZDIR
Yükleniyor...