HABERLER
  • Son Güncelleme : 21.03.2012 14:29
  • Haber Giriş : 21.03.2012 13:57
  • Etkinlik : 17.03.2012

Yeni Yasalar Eğitim Toplantısı Xıı Yeni Türk Borçlar Kanunu

İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen yeni yasalar eğitim programının 12.si olan‘Yeni Türk Borçlar Kanunu’ konulu panel 17 Mart 2012 Cumartesi günü saat 10.15-16.00 arasında Beşiktaş Belediyesi Akatlar Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapıldı.

Panel, iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Panelin sabah oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan yönetti. Tuskan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Ceza Kanunun ve Ceza Muhakemeleri Kanunu ile başlayan eğitim toplantılarının, geçen yıl 1 Ekimde yürürlüğe giren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile sürdüğünü, 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek Yeni Türk Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanununu ile devam ettiğini söyledi. Tuskan, meslektaşlarımıza bir hizmet olarak yeni temel kanunların tanıtımı için eğitim toplantılarının sürdürüleceğini bildirdi.

Panelde ilk sözü Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pervin Somer aldı. Somer, konuşmasında “Sözleşmenin Kurulması ve Geçerli Olmasıyla İlgili Düzenlemeler” konusunu anlattı.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ekrem Kurt,  “Haksız Fiil ve Sebepsiz Zenginleşme” konusunu ele aldı.

Panelin sabah oturumunda son sözü alan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabah Altay, “Borcun İfasıyla İlgini Hükümler” hakkında bilgi verdi.

Panelin ikinci oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Başar Yaltı yönetti.

Bu oturumda söz alan İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Ceylan, “Satış Sözleşmeleri ve Satış İlişkisi Doğuran Haklar” konusunu anlattı.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat İnceoğlu, “Kira Sözleşmesi Hükümlerine İlişkin Düzenlemeler” konusunu ele aldı.

Panelin son Konuşmacısı Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Gökyayla ise “Eser Sözleşmeleri ve Vekâlet İlişkisine Dair Hükümler” hakkında bilgi verdi.

YAZDIR
Yükleniyor...