• Son Güncelleme : 10.11.2009 14:21
  • Haber Giriş : 10.11.2009 13:50
  • Etkinlik : 09.11.2009

Stajyer Avukatları Bilgilendirme Toplantısı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezince, avukatlık stajına yeni başlayan stajyerleri bilgilendirmek amacıyla bir toplantı yapıldı.

9 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 14.00’da Orhan Apayrın Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın, mesleğe adım atmış genç avukatların staj dönemini iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Stajyerlere eğitim merkezinde avukatlık hukuku, uygulamada avukatlık ve meslek ilkeleri konusunda bilgiler verildiğini belirten Aydın,  avukatlık mesleğinin yargılamanın olmazsa olmaz unsurlarından biri olduğunu bildirdi.

Mesleki bilgi ve becerileri geliştirmenin yolunun deneyimlerden yararlanmak olduğunu vurgulayan Muammer Aydın, stajyerlere çeşitli öğütlerde bulundu.

Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Füsun Dikmenli’nin yönettiği toplantıda konuşan Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Vehbi Kahveci de staj eğitimine nitelik kazandırarak kaybedilmiş zamanı kazanılmış zamana dönüştürmeye çalıştıklarını kaydetti.

Bakırköy 14. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Mithat Çeliker ise avukatlık mesleğinin önemine değinerek, avukatların adaletin gerçekleşmesine, hâkimin doğru karar vermesine yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Çeliker,  adliye stajı döneminde karşılaşılan durumlar ve yaşadığı bazı olaylar hakkında bilgi verdi.

İstanbul Barosu Baro Meclisi önceki başkanı Av. Şeref Kısacık da avukat yanında staj konusunu anlattı. Kısacık, stajyerlere hangi alanda yükselmek istiyorlarsa o konuya ağırlık vermeleri ve derinleşmeleri öğüdünde bulundu.

Staj Eğitim Merkezi Genel Sekreteri Av. Hilal Gültepe ise, stajyer avukatların sağlık ve sosyal yardım hakları konusunda bir sunum yaptı.