• Son Güncelleme : 09.11.2009 10:38
  • Haber Giriş : 02.11.2009 19:32
  • Etkinlik : 31.10.2009

Uıa’Nın 54. Kongresine Ev Sahipliği Yapacak Olan İstanbul Barosu İstanbul 2010 Kongresi Tanıtımı İçin Sevılla’Daydı

İstanbul Barosu, Uluslararası Avukatlar Birliği’nin (UIA - Union Internationale des Avocats) gelecek yıl İstanbul’da gerçekleştireceği 54. Kongrenin tanıtımını yapmak üzere İspanya’nın Sevilla kentinde düzenlenen 53. Kongre’ye katıldı. 27-31 Ekim 2009 tarihlerinde Melia Lebreros Hotel’de gerçekleştirilen Kongre’ye İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın,  Av. Zeynep Aydın, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dr. Selçuk Demirbulak, Dış İlişkiler Merkezi Başkanı ve UIA 2010 İstanbul Kongre Başkanı Av. Hakan Öncel’in yanı sıra Dış İlişkiler Merkezi UIA Çalışma Grubu Genel Sekreteri Stj.Av. Vergil Özgür ve merkez koordinatörü Başak Ergil de katıldı.

183 ülkeden 16.000 avukatın bireysel üye olduğu ve yaklaşık 2,5 milyon avukatı temsil eden 178 baro ve hukuk kuruluşunun kurumsal üye olduğu UIA’nın 53.Kongresi’ne, dünyanın dört bir yanından 1.050 kişi katıldı. İstanbul Barosu’nca, UIA İstanbul 2010 Kongresi’nin tanıtımı amacıyla bir stand açıldı. Türkiye’nin ve Baromuzun geniş ölçüde tanıtıldığı stand yoğun ilgi gördü. Önemli hukuk meslek örgütü temsilcileri ve baro başkanlarının uğrak yeri olan İstanbul 2010 standında Baromuzun farklı baro ve meslek örgütleriyle doğrudan iletişime geçmesi sayesinde yeni işbirlikleri kurmaya yönelik ilişkiler de kuruldu.

Ayrıca Türkiye’nin Sevilla Fahri Konsolosu Manuel Moreno’nun özel daveti üzerine, İstanbul Barosu Heyeti Konsolosluğu ziyaret etti. İstanbul Barosu Başkanı Av. Muammer Aydın özel defteri imzaladı.

UIA’nın 53. Sevilla Kongresi, UIA 2010 İstanbul Kongre Başkanı Av. Hakan Öncel’in konuşmasıyla sona erdi. Av. Hakan Öncel konuşmasında, Baromuzun ve İstanbul’un tanıtımını yaparak katılımcıları 2010 yılında düzenlenecek 54. Kongreye davet etti. Konuşmanın ardından, İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti tanıtımı niteliğinde tanıtıcı bir film gösterildi.