• Son Güncelleme : 06.02.2007 14:27
  • Haber Giriş : 06.02.2007 10:22
  • Etkinlik : 06.02.2007

Avukatlardan Boşanma Nedenleri Konusunda Katkı İstendi

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce yapılacak "Boşanma Nedenleri" konulu bir araştırmada, bu konuda uygulamacı olan avukatlardan katkı istendi.

Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel müdür Vekili Doç.Dr.Ayşen Gürcan imzasıyla 34 Baro Başkanlığına yazılan yazıda şöyle denildi:

"Genel Müdürlüğümüz tarafından «Boşanma Nedenleri" konulu bir araştırma yapılması planlanmaktadır. Bu araştırmanın en önemli amacı, Türkiye'de artma eğilimi içine girdiği gözlenen boşanma olgusunun nedenlerinden "geçimsizlik" nedeninin altında yatan asıl nedenleri, avukatlardan bilgi alma yoluyla anlamaktır.

Boşanma nedenlerinin kadınlar ve erkekler tarafından nasıl farklılaştığını anlamak, boşanma olgusunun farklı nedenleriyle sıklıkla karşılaşan boşanma davalarına giren avukatların boşanma nedenlerine ilişkin görüşlerini almak, resmi istatistiklerde önemli bir istatistiksel yüzdeye sahip olan "geçimsizlik" ana başlığı altında yer alan nedenleri detaylı olarak öğrenmek ve görüşmelerden elde edilen bilgiler doğrultusunda, artış göstermiş olan boşanmaların toplumsal düzeyde sorun yaratacak bir seviyeye gelmemesi için politika yapıodar için öneriler geliştirmek araştırmanın diğer amaçları arasında yer almaktadır.

Geçimsizlik nedeniyle gerçekleşen boşanmaların ayrıntılı sebeplerini avukatlar aracılığıyla ortaya çıkarmak üzere Genel Müdürlüğümüz tarafından internet sitemizde sunulan soru kağıdı geliştirilmiştir. Söz konusu soru kağıdını; 2003-2006 yılları arasında en az bir boşanma davasına bakan avukatların Genel Müdürlüğümüze ait www.aile.gov.tr/bosanma internet linkinden aJs2g3m4 şifresiyle doldurmaları, günümüzde sosyal bir sorun haline gelen boşanma olgusuna ilişkin ayrıntılı verilerin elde edilmesi ve çözümüne ilişkin politikalar oluşturulmasına ışık tutması bakımından önem taşımaktadır.

Bu itibarla söz konusu soru kağıdının doldurulması ve Genel Müdürlüğümüze iletilmesi hususunda; boşanma davalarına bakan avukatlarla iletişime geçilebilmesi için gerekli hassasiyeti göstereceğinizi temenni eder, ilginize teşekkür ederim."