• Son Güncelleme : 11.01.2007 10:01
  • Haber Giriş : 11.01.2007 09:02
  • Etkinlik : 11.01.2007

Heybeliada Ruhban Okulu Ve Patrikhane

Doç. Dr. Sibel Özel’in yazdığı, Heybeliada Ruhban Okulu ve Patrikhane adlı kitap, 2007 yılının ilk yayını olarak baromuz yayınları arasından çıktı.
 Heybeliada Ruhban Okulu’nun kapatılmasının ardından gelişen olaylar ile yeniden açılması tartışmaları ve Fener Rum Patrikhanesi’nin ekümeniklik savlarının hukuken ne anlama geldiği konularını ele alan kitap, konuları dönemsel olarak ve nesnel hukuki bir gözle irdeliyor.
 İki bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümünde Heybeliada Ruhban Okulu konusu ele alınıyor. Bu bölümde okulun tarihçesi, 1844’den 1971 sonrası döneme dek uzanıyor.
 İkinci bölümde ise Patrikhane’nin hukuki ve fiili konumu irdelenirken, Lozan Antlaşması’ndan günümüze Patrikliğin nasıl bir seyir izlediği okuyucuya sunuluyor.
 Heybeliada Ruhban Okulu ve Patrikhane adlı kitap Av. Celal Ülgen ve Av. Coşkun Ongun tarafından yayıma hazırlandı.
 Kitapçık, baromuzdan edinilebilir.