• Son Güncelleme : 25.01.2023 20:37
  • Haber Giriş : 28.01.2023 13:09
  • Etkinlik : 28.01.2023

Bursa Barosu Üyesi Meslektaşlarımıza Yönelik Silahlı Saldırıyı Lanetliyoruz

Bursa Barosu üyesi meslektaşlarımız Av. Mustafa Furkan Soydan ve Av. İrem Soydan sadece avukatlık yaptıkları için 27 Ocak 2023 tarihinde İnegöl Tapu Müdürlüğünde davalı koca Ekrem A. tarafından silahlı saldırıya uğramıştır.

Saldırgan koca avukat meslektaşlarımızı 11 kurşun ile ağır yaralamıştır.

Avukata şiddetin  engellenememesindeki baş  sorumluluk, Yargı erkinin kurucu unsuru savunmanın temsilcisi olan ve kamu görevi yapan avukatları bir kamu binasının içinde dahi koruyamayan İdarededir.

Daha dün İstanbul Büyükçekmece Adliyesinde darp edilerek yaralanan  Baromuz üyesi meslektaşımızla dayanışma halindeyken bugün 11  kurşun nedeniyle ağır yaralanan meslektaşlarımız için bu satırları kaleme alıyoruz.

Avukata şiddetin önlenmesinde sadece Yürütme değil Yargı da sorumluluk almak zorundadır.

Meslek şehidimiz Av. Servet Bakırtaş'ın cinayet davasında Baromuzun davaya müdahilliğini reddeden Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ve bu yaklaşımı sürdüren tüm Yargı makamlarının şiddet ikliminin önlememesindeki katkıyı artık yüksek sesle söylemek durumundayız.

Aynı sözleri tekrar tekrar söylemekten bıkmayacağız.

Avukat ancak avukatlık mesleğine ve hukuka saygılı bir devlette ve  toplumda mesleğini gereği gibi ifa edebilir.

Yaşam hakkına, vücut bütünlüğüne, kişiliğine ve mesleki kimliğine yönelik saldırılara karşı sürekli savunma halinde olan avukatların bu kuşatmadan kurtuluşu ancak mesleki dayanışma ile mümkün olacaktır.

Yaralanan meslektaşlarımıza acil şifalar diliyor ve saldırıyı lanetliyoruz.

Bursa Barosu ile dayanışma içinde hukuki süreci takip edeceğimizi,  meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, şiddetin avukatları görevlerini yapmaktan geri durdurmayacağını ve şiddete teslim olmayacağımızı kamuoyuna duyururuz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI