• Son Güncelleme : 24.11.2022 16:39
  • Haber Giriş : 24.11.2022 16:01
  • Etkinlik : 23.11.2022

Çocuk Haklarının Tanınması ve Korunmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nin düzenlediği “Çocuk Haklarının Tanınması ve Korunmasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” paneli 23 Kasım 2022 Çarşamba günü İstanbul Barosu Konferans Salonu’nda yapıldı.
Panelin açılış konuşmasını İstanbul Barosu Baro Başkanı Av. Filiz Saraç yaptı. Çocuk hak ihlallerine ve yapılması gerekenlere dikkat çeken Saraç, çocuk haklarının daha etkin biçimde hayata geçirilip korunmasına ve sivil toplum kuruluşlarının rolüne vurgu yaptı.

Sunumunu İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Çağla Gül Bulut’un, oturum başkanlığını İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Aşkın Topuzoğlu’nun yaptığı panelde, YÖRET Vakfı Başkanı Sibel Erener, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Temsilcisi Av. Cansu Şekerci, SosyalBen Vakfı Kıdemli Uzmanı Sibel Karaduman, Hayata Destek Derneği Sosyal Hizmetler ve Çocuk Koruma Yöneticisi Av. Özlem Gegez konuşmacı olarak yer aldılar. Çocuk hak ihlalleri ve çözümlerine ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Çocuk gözünden STK’lar, uygulamada ve teoride çocuk hakları ve STK’ların bu noktada nasıl bir eylemsellik içerisinde bulunması gerektiği, çocuk işçiliğinde sivil toplumun rolü gibi birçok konuya değinildi.