• Son Güncelleme : 08.08.2022 16:32
  • Haber Giriş : 04.08.2022 14:22
  • Etkinlik : 04.08.2022

Mesleğe ve Meslektaşa Saldırı Bitmek Bilmiyor

Dün bir meslektaşımız Sapanca İcra Müdürlüğünde yapılan ihale sırasında, komiser düzeyindeki güvenlik görevlilerinin de bulunduğu bir salonda 5 kişinin saldırısına uğradı. Meslektaşımız Av. Özden Özdemir’in ihaleye fesat karıştırmasını, o yolla gayrimenkulün ucuza kapatılmasını  engellemesi üzerine gerçekleşen bu saldırı, yine avukatın görevini gereği gibi yaptığı için meydana geldi. Avukatın satışta pey sürmesine yönelen bir hiddetin ilkelliğe dönüşen bir örneği ile bir kez daha karşılaştık.

Meslektaşımızı tanıyan, onun bu türden olaylar karşısındaki davranışını bilen saldırganların bu tavrı, öncekilerden farklı olarak, avukatın rolünün bilinmemesinden değil, bilinçli bir kasıt taşıyan gözdağı niteliğindedir. Üstelik sadece basit bir darp değil, ihaleye fesat karıştırmayı da içeren bir eylemdir. Kendilerini yargının ifade ettiği anlamın üzerinde tanımlayan güçlerin, Sapanca ölçeğindeki güç gösterisidir.

Bu saldırının bir başka farklılığı da, aynı mahalde güvenlik güçlerinin de bulunmasına rağmen gerçekleşmiş olmasıdır. Bir kişinin azmettirmesi ile 5 kişi tarafından kısa sürede gerçekleşen ve komiser düzeyindeki güvenlik güçlerinin müdahalesine kadar süren bu saldırı, saldırganların sahip oldukları cesaretin de anlatımıdır.

Bu suç nitelemesi ile tanımlama, saldırganların ifadelerinin alınmasından sonra yargı tarafından takınılacak tavrı olağanüstü önemli kılmaktadır.

Baromuz meslektaşımızın her aşamada yanında olmuş ve olmaya devam edecektir. Ancak olayın vuku bulduğu saatten itibaren meslektaşımızın yanında yer alan Sakarya Baromuza, Sayın Başkanı ve AHM nezdinde özel olarak teşekkür ederiz. Bugün başlayacak ifade sürecinde de birlikte anlamlı bir mücadele sürdüreceğimizi görüyoruz.

Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI