• Son Güncelleme : 17.06.2022 10:20
  • Haber Giriş : 21.06.2022 16:35
  • Etkinlik : 17.06.2022

Engelli Çocuklar İstanbul’a Karne Verdi

2021/2022 Eğitim Öğretim yılının son günü olan 17 Haziran 2022 günü karne alan engelli çocuklar, İstanbul'a ‘Engelli Çocuk Hakları Karnesi’ verdi.

11-18 yaş arası sekiz engelli çocuk, karnelerini aldıktan hemen sonra İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi ile Çocuk Hakları Merkezi’nin birlikte gerçekleştirdiği “İstanbul’un Engelli Çocuk Hakları Karnesi” etkinliği için baromuza geldi.

Temiz havaya, oyun alanlarına, arkadaşlıklara, ulaşıma, merak ettikleri şeylere, kaliteli yiyeceğe erişim, merak ettikleri şeylere erişimi değerlendirdi, İstanbul'a erişilebilirlik karnesi verdi.

Yaşadıkları hak ihlallerini, akran zorbalığını, haklara erişimde yaşadıkları güçlükleri hazırladıkları afişlere yansıttı. Çocukların karneleri ve afişleri, Ekim ayında yapılacak olan İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulumuzda Haliç Kongre Merkezi'nde sergilenecek.

İstanbul Barosu Engelli Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “İstanbul’un Engelli Çocuk Hakları Karnesi” etkinliği 17 Haziran 2022 Cuma günü 16.30’da Baro Merkez Bina 6. Kat terasta gerçekleştirildi.

Etkinliğe, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan NAİOPOĞLU, Engelli Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Deniz YAZGAN ve Av. Rümeysa BOŞNAK, Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Çağla Gül BULUT, Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri Av. Seval Duygu AKYILDIZ, 11-18 yaşındaki çeşitli engel gruplarından sekiz engelli çocuk ve aileleri katıldı.

Eğitime erişmekte güçlük çeken, eğitimde ayrımcılığa uğrayan engelli çocuklar, karne gününde İstanbul'a not verdiler. BM Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Engelli Hakları Sözleşmesi'nden haberdar olarak İstanbul Barosu'na her zaman başvurabileceklerini öğrendiler.

Baromuzun kapılarını farklı engelli varoluşlara sahip çocuklara açmamızı mümkün kılan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.