• Son Güncelleme : 22.06.2022 17:07
  • Haber Giriş : 16.06.2022 17:02
  • Etkinlik : 11.06.2022

Tahkim Yargılaması ve TBB Tahkim Kuralları

Türkiye Barolar Birliği Tahkim Merkezi  ile İstanbul Barosu işbirliğiyle düzenlenen “Tahkim Yargılaması ve TBB Tahkim Kuralları” Paneli, 11 Haziran 2022 Cumartesi günü 09.30-16.00 saatleri arasında İstanbul Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU’nun açılış konuşmasıyla başlayan panelin sunumunu, TBB Tahkim Merkezi Raportörü Av. Özgün Deniz SARIÇİÇEK yaptı.

TBB Tahkim Merkezi Divanı Üyesi Prof. Dr. Tevfik Fikret EREN’in oturum başkanlığı yaptığı 1. Oturumda Yargıtay Üyesi Ali ÇOLAK “Azil ve İstifada Vekalet Ücreti”, İstanbul Barosu Hukuk Müşaviri Av. Atilla ÖZEN “Avukatlık Ücret Sözleşmesi” konulu sunum yaptı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ergun ÖZSUNAY’ın oturum başkanlığı yaptığı ikinci oturumda, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahit DOĞAN “ Tahkime Elverişlilik”, Yargıtay Üyesi Doğan AĞIRMAN “Hakem Sözleşmesi”, Yargıtay Üyesi Dr. Adem ASLAN “Türk Tahkim Hukukunda Kamu Düzeni Kavramı”; TBB Tahkim Merkezi Divan Üyesi Prof. Dr. Rifat ERTEN “Tahkim Yargılamasında İhtihayati Tedbir ve İhtiyati Haciz : Tespit ve Değerlendirmeler” konulu sunumlarını yaptı

TBB Tahkim Merkezi Divanı Üyesi Prof. Dr. Tevfik Fikret EREN’in oturum başkanlığı yaptığı son oturumda ise TBB Tahkim Merkezi Yürütme ve Divan Kurulu Başkanı Av. Mehmet Rifat BACANLI “Avukatlar için Tahkim”, TBB Tahkim Merkezi Genel Sekreteri Av. Hasan Hüseyin ALPARSLAN “TBB Tahkim Merkezi ve TBB Tahkim Kuralları” konulu sunum yaptı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Panelin sonunda, konuşmacılar TBB Tahkim Merkezi Divanı Üyesi Prof. Dr. Tevfik Fikret EREN, Yargıtay Üyesi Ali ÇOLAK, İstanbul Barosu Hukuk Müşaviri Av. Atilla ÖZEN, Prof. Dr. Ergun ÖZSUNAY, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahit DOĞAN, Yargıtay Üyesi Doğan AĞIRMAN, Yargıtay Üyesi Dr. Adem ASLAN,TBB Tahkim Merkezi Divan Üyesi Prof. Dr. Rifat ERTEN’e, TBB Tahkim Merkezi Yürütme ve Divan Kurulu Başkanı Av. Mehmet Rifat BACANLI tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

TBB Tahkim Merkezi Divan Üyesi Prof. Dr. Rifat ERTEN, TBB Tahkim Merkezi Yürütme ve Divan Kurulu Başkanı Av. Mehmet Rifat BACANLI ile , TBB Tahkim Merkezi Genel Sekreteri Av. Hasan Hüseyin ALPARSLAN’a ise İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali GÜRBÜZ tarafından teşekkür plaketi verildi.

İstanbul Barosu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Tahkim Yargılaması ve TBB Tahkim Kuralları” paneline İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet DURAKOĞLU, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali GÜRBÜZ, Staj Eğitim Merkezi (SEM) Yürütme Kurulu Başkanı Av. Dr. Ahmet AYAR, avukat meslektaşlarımız katıldı.