• Son Güncelleme : 15.05.2022 15:33
  • Haber Giriş : 22.04.2022 14:35
  • Etkinlik : 13.05.2022

İstanbul Barosu Mülteci ve Göçmen Hakları Merkezi – Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Ortak Eğitimi

Birleşmiş Milletler Nüfus fonu tarafından, İstanbul Barosu Mülteci ve Göçmen Hakları Merkezi iş birliğiyle, eğitim programını paylaştığımız “Kilit Mülteci Grupların Adalete Erişimlerinin Güçlendirilmesi Eğitimi” başlıklı avukatlara yönelik meslek içi eğitim 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenecektir.

Eğitimin sonucunda katılım sağlayan avukatların,

1. Kilit mülteci gruplar ile ilgili doğru terminolojiye sahip olmaları,

2. HIV, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, cinsiyet geçiş süreci gibi kilit mülteci grupların temas ettiği konulara dair bilgilenmeleri ve kilit mülteci grupların ihtiyaç duydukları hukuki danışmanlık ve destek ihtiyacının farkında olarak hizmet vermeleri,

3. Göç ve iltica mevzuatı ve bu mevzuatın kilit mülteci gruplara yansımaları hakkında güncel bilgiye sahip olmaları,

4. Cinsel şiddet başta olmak üzere, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete maruz bırakılan erkekler ve oğlan çocukların hukuki danışmanlık ihtiyaçlarına ilişkin farkındalıklarının artırılması hedeflenmektedir.

Eğitim kontenjanı 50 kişiyle ve yalnızca Adli Yardım sistemi üzerinden mülteciler hakkındaki dosyalarda görevlendirilen avukatlarla sınırlıdır, katılım sağlamak isteyen meslektaşların aşağıda paylaşılan başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurması gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 29 Nisan 2022 'dir.

Eğitim sonucunda tüm oturumlara eksiksiz olarak katılanlara İstanbul Barosu ve UNFPA tarafından ortak bir katılım belgesi sağlanacaktır.

Program için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.