• Son Güncelleme : 05.04.2022 09:00
  • Haber Giriş : 07.04.2022 13:39
  • Etkinlik : 06.04.2022

Güncel İçtihatlar Işığında Avukat Yargılamaları Paneli

İstanbul Barosu Anadolu Adliyesi Bölge Temsilciliği tarafından ‘5 Nisan Avukatlar Gün ’ etkinlikleri kapsamında, “Güncel İçtihatlar Işığında Avukat Yargılamaları” konulu panel düzenlendi.

Anadolu Adalet Sarayı  Şehit Hakan Kılıç Salonu’nda, 6 Nisan 2022 Çarşamba günü düzenlenen ''Güncel  İçtihatlar Işığında Avukat Yargılamaları ‘’ panelinin açılış konuşmasını, Anadolu Bölge Temsilcilerinden  Av. Gülsüm Temelli Özel, moderatörlüğünü ise Bölge Temsilcilerinden Av. Özlem Aksungar ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili  Önder Yaman yaptı.

Panelde, İstanbul Anadolu Adliyesi Özel Soruşturma Cumhuriyet Savcısı Ahmet  Mahir Doğan, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 13. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Kılıç, Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi, Anadolu Bölge Temsilcilerinden Av. İbrahim Burak Eskici, mevzuat ve uygulamada avukat yargılamaları hakkında  sunum yaptı. Panele konuk olarak katılan Anadolu Adliyesi Uzlaştırma Cumhuriyet Savcısı Cengiz Apaydın da söz alarak sunumlara katkıda bulundu.

Meslektaşlarımızın  yoğun katılımı ile gerçekleşen panel sonrası konuşmacılara plaketleri  Türkiye Barolar Birliği Delegeleri  Av. İrfan Akyürek, Av. Özlem Aksungar  ve Türkiye  Barolar Birliği Yürütme Kurulu önceki  dönem Üyesi Av. Ali Şen tarafından takdim edildi.

İstanbul  Barosu Anadolu Adliyesi Bölge Temsilcilerinden Sorumlu Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Gürbüz,  Bölge Temsilcileri Av. Özlem Aksungur, Av. Mehmet Ümit Erdem,  Av. Mehmet Ufuk Yılmaz, Av. Gönül Kapağan Kocabey, Av. Gülçin Aru Cantürk, Av. Zeynep Gülden Turan, Av. Alparslan Turan, Av. Özge Onaran, Av. İbrahim Burak Eskici, Av. Özgür Deniz Akkoç, Av. Gülsüm Temelli Özel, Av. Aykut Demirdöğen, Av. Kıvanç Özdemir, Av. Mehmet Nejat Şen tarafından hazırlanan panelde, Yargı ve Avukatlar arasındaki işbirliği, dayanışmanın bilgi paylaşımının önemi  vurgulandı. Meslektaşlarımızın da “Avukat Yargılamaları”  konusunda bilgilerinin güncellenmesine  katkı sağlandı.