• Son Güncelleme : 10.12.2021 14:00
  • Haber Giriş : 01.12.2021 15:48
  • Etkinlik : 01.12.2021

Av. Ersin Arslan’ı Öldüren Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Mahkum Oldu

16.03.2021 Tarihinde Gebze'de haciz mahallinde görevi başında şehit edilen meslektaşımız Av. Ersin Arslan'ın katilinin yargılaması 29.11.2021 günü sona erdi. Gebze 1. Ağır ceza Mahkemesi'nin 2021/199e sayılı dosyasıyla yargılanan katil Yavuz Yazıcı'nın SEGBİS'le bağlandığı son celsede katılan  Türkiye Barolar Birliği adına Yönetim Kurulu Üyesi Av. Filiz SARAÇ, katılan İstanbul BAROSU adına Başkanımız Av. Mehmet DURAKOĞLU, katılan Kocaeli Barosu adına Başkan Av. Bahar Gültekin Candemir ve şehit meslektaşımızın ailesinin avukatlığını da üstlenen İstanbul Barosu AHM Başkanı Av. Abdullah Onur Eyüboğlu ve AHM Yürütme Kurulu üyesi Av. İbrahim Burak Eskici ve birçok il barosu başkanı ile çok sayıda meslektaşımız hazır bulundu.

Yargılamanın başından beri davayı takip eden; Kırıkkale Barosu, Eskişehir Barosu, Sinop Barosu, Bilecik Barosu, Ordu Barosu, Adana Barosu, Manisa Barosu, Mersin Barosu, Nevşehir Barosu, Sakarya Barosu, Antalya Barosu, Giresun Barosu, Samsun Barosu, Tekirdağ Barosu, Yalova Barosu, Bursa Barosu, Balıkesir Barosu, Trabzon Barosu, Kocaeli Barosu, Ankara Barosu, Nevşehir Barosu, Kırklareli Barosu, davaya katılma talebinde bulundu. Ancak yalnızca  İstanbul Barosu Başkanlığı, Kocaeli Barosu Başkanlığı  ve Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nın katılma talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından bir önceki celse okunan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalar ve beyanların alındığı son celsede sanığın TCK 32/1.g Maddesi gereği kişinin yerine getirdiği Kamu Görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan Ağırlaştırılmış Müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, somut hiç bir pişmanlık göstermemesi nedeni ile iyi hal indiriminden, meslektaşımızın somut ve inandırıcı her hangi bir eylemi olmaması nedeni de ile tahrik indiriminden faydalandırılmamasına karar veren heyet, ayrıca sanığın  önceki sabıkalarında dikkate alarak cezanın mükerrerlere özgü infaz rejimine tabi olarak infazına karar verdi. Duruşma sonrası İstanbul Barosu Başkanımız Av. Mehmet Durakoğlu yaptığı kısa açıklamada "Bu kararın meslektaşımızı geri getirmeyeceğini biliyoruz. Bir avukatın öldürülmesi sıradan bir cinayet değildir. Çünkü bir avukatın öldürülmesi, sadece bir avukatın öldürülmesi değildir. Bir avukatın öldürülmesi bir kişinin yaşamını yitirmesinden ibaret değildir. Bir avukatın öldürülmesi bütün avukatların öldürülmeye çalışılmasıdır. Bir avukatın öldürülmesi, yargının en temel olgularından birisi olan savunmanın ortadan kaldırılması, bir ülkede insanların soluklarının kesilmesi demektir, yıllarca bunu anlatmaya çalıştık.” dedi. Duruşmalara katılan baroların örnek bir dayanışma sergilediğine işaret eden Durakoğlu, başta Kocaeli Barosu olmak üzere bütün barolara teşekkür etti.

İstanbul Barosu olarak canice eylemle aramızdan koparılan şehit meslektaşımız Av. Ersin Arslan'a Allahtan rahmet kederli ailesine, İstanbul Barosu mensuplarına ve tüm avukat camiasına sabır diliyoruz.