• Son Güncelleme : 11.10.2021 21:42
  • Haber Giriş : 17.09.2021 16:31
  • Etkinlik : 16.09.2021

İngiltere Büyükelçiliği’nden İstanbul Barosu’na Nezaket Ziyareti

İngiltere Büyükelçisi Elçi Müşteşarı Marianne Young ve İstanbul İngiltere Başkonsolosluğu Politika Bölümü Sorumlusu Katie Lambert, 16 Eylül 2021 Perşembe günü saat 16.30’da İstanbul Barosu’na bir nezaket ziyaretinde bulunarak İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ile görüştüler.

Türkiye’de yargının ve avukatların mevcut durumu ile ilgili heyetin sorularını yanıtlayan Durakoğlu, 2017 Anayasa değişikliği sonrası Türkiye’de bir rejim değişikliğine gidildiğini ifade ederek, HSYK’daki yapısal değişiklik nedeniyle yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirdiğini belirtti. Avukatlık onurunun ve meslek düzeninin korunmasının, meslekin adalet amaçlarına uygun olarak bağlılık ve onurla yapılmasını sağlamanın kendileri için yalnızca bir hassasiyet değil, Avukatlık Kanunu’nca kendilerine verilen bir görev olduğunun altını çizen Durakoğlu, giderek otokratikleşen mevcut düzende insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi için verdikleri eylemsellik düzeyindeki baro mücadelesinden söz etti.

Avukatların yargılandığı davaları, siyasal bakış ne olursa olsun avukatlık pratiğini ilgilendirmesi bakımından yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Durakoğlu, baro olarak bir görevlerinin de avukatın toplumdaki rolünü siyasal iktidarlara ve topluma anlatmak olduğunu vurguladı.

Ziyaret sonunda Başkan Durakoğlu, Elçi Müşteşarı Marianne Young’a bir anı tabağı takdim etti.