• Son Güncelleme : 15.06.2021 09:57
  • Haber Giriş : 26.05.2021 17:08
  • Etkinlik : 26.05.2021

Avukatı Öldüren Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapse Mahkûm Oldu

Meslektaşımız Av. Hüseyin Yama’yı, taraf olduğu ihtilafla ilgili uzlaşmak amacıyla bürosuna çağıran ve orada ateşlediği silahıyla ölümüne neden olan sanık Mehmet Sabri Kılıç, bugün yapılan duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, meslektaşımızın kamu görevi gördüğü bir sırada öldürülmüş olması nedeniyle, TCK 81/1. Maddeden açılan davada TCK 82/1-g maddesinden hüküm kuruldu. Mahkeme cezadan takdirden indirim yapılmasına yer olmadığına da karar verdi. İstanbul Barosunun müdahil olduğu davada AHM Başkanı Av. Onur Eyüboğlu ve Av. Gökmen Dumlu da duruşmada hazır bulundular. Duruşma Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Sinan Naipoğlu ve Av. Ali Gürbüz ile Baro Temsilcilerimiz tarafından da takip edildi.

Bu vesileyle meslektaşımızı rahmet ve saygı ile anıyoruz.