• Son Güncelleme : 30.04.2021 10:08
  • Haber Giriş : 22.04.2021 10:57
  • Etkinlik : 22.04.2021

Kosova İstanbul Başkonsolosu Başkan Durakoğlu’nu Ziyaret Etti

Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’nu 22 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da ziyaret etti. Görüşmeye, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu da katıldı.

Başkan Durakoğlu, Başkonsolos Novoberdaliu ve Konsolosluk Müsteşarı Petrit Prekazi’ye ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti, Türkiye’nin Kosova ile, ortaklık ve kalpten bağlı olma duygusunun sonucunda her zaman dayanışma içinde olduğunu belirtti. Kosova’yı ‘kardeş ülke’ olarak niteleyen Durakoğlu, kardeşlik çerçevesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin bir görev olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin her zaman Kosova’nın yanında yer alarak destek verdiğini ve Kosova’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olduğunu söyleyen Novoberdaliu, Kosova Başkonsolosluğu’nun Türkiye’nin en etkili meslek örgütlerinden olan İstanbul Barosu ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.