• Son Güncelleme : 22.04.2021 15:54
  • Haber Giriş : 12.04.2021 09:25
  • Etkinlik : 12.04.2021

Rabia Naz ve İstanbul Barosu

Bugün Rabia Naz öleli tam 3 yıl oldu. 3 yıl sonra bu ölümü aydınlatamadık. Bütün yurttaşlarımızın olağanüstü bir ilgi ile izlediği, sosyal medyanın yakın takibindeki bir soruşturma, bizi kaygılarımızdan arındırmadı. Savcılık tarafından verilen Kovuşturmaya Yer Olmadığı Kararı, vicdanları tatmin etmedi.

Biz de avukatlar olarak tatmin olmadık. Kapatılan dosyayı yeniden açtık. Neden tatmin olamadığımızı tarihe not düşmeye karar verdik. Şüpheyle başlayan yolculukların bazen yıllar sürse de, maddi gerçeğe ulaşacağını biliyoruz. Onun işin uğraşlarımıza “tarihe düşülen not” diye bakıyoruz.

Çoğu genç meslektaşlarımızdan oluşan avukatlarla bir komisyon kurup, Eynesil’i mekan tuttuk. Soruşturmadaki yetmezlikleri saptayıp, yanlışlıkları tespit ettik.

Bizim bir Rabia Naz Raporumuz var. Tümüyle hukuki içerik taşıyan, objektif değerlerdeki bu raporu kamuoyuna sunuyoruz.

Raporu hazırlamak için olağanüstü emek sarfeden ve sadece adalet arayan komisyon üyesi meslektaşlarıma özel olarak teşekkür ederiz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

Rapor için tıklayınız.