• Son Güncelleme : 15.03.2021 12:40
  • Haber Giriş : 18.03.2021 15:08
  • Etkinlik : 18.03.2021

106. Yılında Çanakkale Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Andık

Çanakkale Zaferi’nin 106. Yılı dolayısıyla 18 Mart 2021 Perşembe günü saat 10.00’da düzenlenen resmi törene, İstanbul Valisi, İstanbul 1. Ordu Komutanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi, İstanbul Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, İdare Mahkemesi Başkanları, Başsavcılar, STK ve çeşitli kamu kurumları temsilcileri katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylenmesinin ardından İstanbul Valisinin anıt özel defterini imzalaması ve Harp malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanının konuşması izledi.

Törende Edirnekapı Şehitliği anıtına Harp malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri, İstanbul Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Barosu ve diğer kuruluş temsilcileri adına çelenk bırakıldı. Törende İstanbul Barosunu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Muazzez Yılmaz temsil etti.

Emperyalist güçlere karşı 18 Mart 1915’de Çanakkale’de büyük bir zafer kazanan şehitlerimiz, Edirnekapı Şehitliğinde yapılan resmi törenle anıldı.