• Son Güncelleme : 17.03.2021 12:41
  • Haber Giriş : 16.03.2021 16:13
  • Etkinlik : 16.03.2021

Yine Bir Kalleş Kurşunu ve Yine Bir Avukat Ölümü…

Bugün, Av. Ersin Arslan’ı 26 yaşında bir kalleş kurşunu ile kaybettik.

Gebze’de haciz sırasında borçlunun saldırısına uğrayan genç meslektaşımız kurtarılamadı.

Kendisine yapılan hakaretin zapta geçirilmesini istediği için, kurşunların hedefi oldu.

Bu ölümün adı kalleştir.

Avukatlığının gereğini yerine getiren bir meslektaşın salt bu nedenle öldürülmesi, isyan duygularımızı kabartan bir vahamettir.

Ateş düştüğü yeri yakıyorsa, bugün İstanbul Barosu ateşin düştüğü yerdir.

Bu saldırı, sadece İstanbul Barosu üyelerince değil, ülkemizin tüm avukatları tarafından lanetlenmekte ise, bu lanet kendisinde bulamadığı gücü silahında saklayan bir katil zanlısının kalleşliğine isyandır. Şimdi gözaltında bulunan aynı zanlının soruşturma/yargılama sırasında da bir avukat tarafından savunulacak olması, bu mesleğin mensuplarının adalet inançlarının göstergesi iken, saldırgan için de -en hafifinden- utanç vesilesidir.

İstanbul Barosu olarak soruşturmadan başlayarak bütün süreçleri özel bir itinayla izleyeceğiz. Saldırganın en ağır ceza ile tecziyesi için gereken tüm görevler yerine getirilecektir.

Meslektaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Kederli ailesine sabır diliyoruz.

Olayı müteakip Hastaneye giden Kocaeli Barosu Başkanı Av. Bahar Gültekin Candemir nezdinde Kocaeli Barosu AHM Üyelerine ve taziyede bulunan tüm Barolarımıza ve meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

Cenaze, şu saatler itibariyle Baromuzun AHM Üyeleri refakatiyle Adli Tıp Kurumuna nakledilmektedir. Süreçlerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

Sayın Meslektaşımız; Dün Gebze’de katledilen Av. Ersin Arslan’ın cenazesi Esenler Birlik Mah. Atışalanı Mimar Sinan Camiinde öğle namazından bir saat sonra kaldırılarak Sancaktepe Yenidoğan yeni mezarlığına defnedilecektir.

Meslektaşımız için bugün saat 12.00 itibariyle bütün baroların imzası ile oluşan bildiriler yayınlanırken, saat 14.00’de ülkemizdeki tüm avukatlar bir dakikalık saygı duruşuna davet edilecek, bir hafta boyunca cübbelere siyah kurdele takılmak suretiyle duruşmalara girilecektir.

Barolar yarın ortak gazete ilanı ile kamuoyuna seslenecektir. Baromuz cuma günlü duruşmalara, web sitemizden temin edilecek mazeret dilekçelerinin verilmesi suretiyle bir gün boyunca girilmemesi yönünde tavsiye kararı almıştır.

Bu elim olayın unutulmaması ve unutturulmaması için çalışmalar devam edecektir.

Başımız sağolsun.

Mazeret Dilekçesi Örneği (Word) için tıklayınız.

Mazeret Dilekçesi Örneği (PDF) için tıklayınız.