• Son Güncelleme : 22.01.2021 02:39
  • Haber Giriş : 13.01.2021 23:42
  • Etkinlik : 13.01.2021

Avukata Saldırı İlkelliktir

Bugün Küçükçekmece’de mahkemece verilen yıkım kararını uygulamak üzere müvekkili ile birlikte olay mahalline giden meslektaşımız Av. Yıldırım Çavuşovalı, silahlı saldırıya uğramıştır. Meslektaşımız, Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde ameliyata alınmış olup, halen yoğun bakımda, yaşam destek ünitesine bağlıdır.

Meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. İstanbul Barosu olarak, meslektaşımızın sağlık durumunu yakından izlemekteyiz. Yönetim Kurulu ve Avukat Hakları Merkezi yetkilileri halen hastanede bulunmaktadır.

Bu hunhar ve ilkel girişim, meslek hayatımızda ilk kez karşılaştığımız bir saldırı olmadığı gibi, son olmayacağını da biliyoruz. Avukatı, kendi ihtilafının doğrudan tarafı olarak gören ilkelliğin tercih ettiği bu saldırganlık, gelişememiş bir kişiliğin somut göstergesidir. Sadece ve yalnız “görevini yapan” bir avukata salt görevini yaptığı için saldırmak, hastalıklı bir ruh halinin ürünüdür. Meslektaşımıza bu kurşunları atanlar, yarın yapılacak yargılamada da bir avukata ihtiyaç duyacaklardır.

Saldırganların biran önce yakalanması ve yargılanmasının, geleceğin şekillenmesi açısından çok önemli olduğuna dikkat çekiyoruz. İstanbul Barosu olarak, soruşturma ve yargılama aşamaları özenle  takip edilecektir.