• Son Güncelleme : 26.11.2020 15:16
  • Haber Giriş : 27.11.2020 15:33
  • Etkinlik : 27.11.2020

Açık Radyo'da İstanbul Barosu'nun Açtığı Davalar Konuşuldu

Av. Aynur Tuncel Yazgan ve Av. Bahri Bayram Belen tarafından hazırlanan, 94.9 Açık Radyo’da yayınlanan “Hukuk Güvenliği” programında, İstanbul Barosu’nun açtığı ve müdahil olduğu davalar konuşuldu.

İstanbul Barosu vekili Av. Atilla Özen’in katıldığı bu programların ilki olan 21 Şubat 2019 tarihli programda; Baroların niteliği, tarihsel süreçte İstanbul Barosu’nun kendisini konumlandırdığı yer, yasadaki “avukatlık mesleğini ve meslektaşlarını savunmak”, “hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak” görevi kapsamında açtığı ve müdahil olduğu davalar ile bu davalardaki menfaat ilgisi konuşulmuştu.

28 Şubat 2019 tarihindeki ikinci programda, Baro tarafından yapılan suç duyuruları, özellikle Sigortacılık alanında İstanbul Barosu’nun Hazine Müsteşarlığı aleyhinde açtığı davalar konuşulmuştu.

21 Mart 2019 tarihindeki üçüncü programda, Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında çıkartılan yönetmeliklere karşı İstanbul Barosu’nun açtığı davalar ve dava süreçleri konuşulmuştu.

26 Kasım 2020 tarihindeki dördüncü programda, İstanbul Barosu’nun dava ehliyeti olmadığına dair kararlar ile karşı oylar, açmış olduğu diğer davalardaki gelişmeler ele alınmıştır.