• Son Güncelleme : 25.11.2020 11:07
  • Haber Giriş : 16.11.2020 12:38
  • Etkinlik : 27.11.2020

Uluslararası Avukatlar Birliği Baro Başkanları Senatosu

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Uluslararası Avukatlar Birliği (UIA) Sanal Kongresi kapsamında 27 Ekim 2020 Salı günü gerçekleştirilen ve “Bağımsız ve Güçlü Baro” konusunun ele alındığı UIA Uluslararası Baro Başkanları Senatosu ve UIA Kurumsal Üyeleri Forumu’na konuşmacı olarak katıldı.

Durakoğlu konuşmasında, büyük kentlerde birden fazla baro kurulabilmesini sağlayan Avukatlık Yasası değişikliği ile avukatların ve baroların susturup sindirilmesinin amaçlandığını, ancak avukatların ve baroların, Türkiye’nin hukuk devleti olma iddiasını kaybetmemesi için mücadele vermeye devam edeceğini söyledi, adalet arayışından asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Uluslararası Baro Başkanları Senatosu (IBLS) 1. Başkan Yardımcısı Robert Bourns, IBLS 2. Başkan Yardımcısı Joachim BILE-AKA, IBLS 3. Başkan Yardımcısı Alfonso Pérez-Cuellar ile UIA Kurumsal Üyeler Direktörleri  Eugenia Gay Rosell ve Aldo Bulgarelli’nin koordinarlüğünde gerçekleşen toplantıda, Malezya Barosu Eski Başkanı Steven Thiru, Meksika Barosu Sonraki Dönem Başkanı Claudia de Buen Unna, Fildişi Barosu Eski Başkanı Joachim Bile-Aka ve Paris Barosu Başkanı Olivier Cousi konuşmacı olarak yer aldılar.