• Son Güncelleme : 02.11.2020 12:34
  • Haber Giriş : 28.10.2020 22:00
  • Etkinlik : 29.10.2020

CUMHURİYETİMİZİN 97. Yılında “KAYGILIYIZ, Ama kazanımlarımızı korumakta KARARLIYIZ”

97 yıl önce kurulan Cumhuriyetimiz, ulusal egemenlik temeline dayandırılan, hedefi çağdaş uygarlığa ulaşmak olan, ümmet’ten ulusa, kul’dan yurttaşa kararlı bir dönüşümün ilk adımıydı.

Cumhuriyetin ilk on yılında birbiri ardına yapılan devrimlerle,

- akla bilime dayalı laik eğitim ve yönetim oluşturmak,

kadın erkek eşitliğini sağlamak,  ve

demokratik bir hukuk devleti temelinde yapılanmak,  amaçlanmış ve devrimler büyük bir  kararlılıkla yaşama geçirilmiştir.

Cumhuriyetimizin 97. yılında baktığımızda, son yıllarda eğitimde, yönetimde, ailede, siyasette devletin temelini oluşturan laiklik, demokrasi, hukuk devleti ilkelerinin yok sayılmasından, üniter yapımızın tehdit altında olmasından; kadın erkek eşitliğinin göz ardı edilmesinden KAYGILIYIZ.

Demokrasinin temel kriteri olan kadın erkek eşitliğinde Türkiye dünya ülkeleri arasında en  gerilerde, 144 ülke arasında 131. sırada, kadın istihdamı gelişememekte, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri her gün artmakta, çocuk gelinler sorunu toplumun geleceğini karartmakta. Kadın sadece ailenin bir unsuru olarak görülüp BİREY olarak dikkate alınmadıkça, yasada eşitlik olsa da, yaşama geçirilememektedir.

Bu gidişten KAYGILIYIZ.

Ama umudumuzu hiçbir zaman yitirmeden elele vererek Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerlemekte KARARLIYIZ

Mücadeleye devam..

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve  Kadın Kuruluşları Birliği  olarak, Yurtta Barış Dünyada Barış dileklerimizle ve yeniden aydınlığa kavuşmak umuduyla Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz.

Av. Şükran Eroğlu                                                               Av. Nazan Moroğlu

İstanbul Barosu                                                                                  İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği

Kadın Hakları Merkezi Başkanı                                                         Koordinatörü