• Son Güncelleme : 07.10.2020 10:40
  • Haber Giriş : 04.10.2020 11:17
  • Etkinlik : 04.10.2020

Dünya Hayvanları Koruma Günü

Bugün 4 Ekim,  Dünya Hayvanları Koruma Günü. Dünya üzerinden her türlü şiddete ve eziyete maruz kalan hayvanların haklarını korumak ve onlara hak ettikleri yaşamı sunmak amacıyla her sene Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlanmaktadır.

Bizler, Dünyanın varoluşundan beri varlıklarını sürdüren, doğal yaşamın ve insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olan hayvanlara ve onların haklarına sadece bir gün değil hergün sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, İstanbul Barosu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Gıda ve Muhtarlıklar Daire Başkanlığı ve İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ortak çalışması ile 27.09.2020 tarihinde Kurtköy ormanlarındaki sahipsiz sokak hayvanları beslemek amacıyla kıymetli meslektaşlarımızın desteği ile yaklaşık iki ton mama toplanarak dağıtılmış  ve aynı zamanda detaylı sağlık taraması yapılmıştır.

Bu önemli etkinlikte Baro Başkanımız Av. Mehmet DURAKOĞLU, Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Yasemin Babayiğit, İBB Gıda ve Muhtarlıklar Daire Başkanı Sayın Ahmet ATALIK ve İBB Veteriner Hizmetleri Müdürü Vet. Hkm. Muhammet Nuri COŞKUN bizzat yer almış, değerli meslektaşlarımız ve İBB veteriner hekimleri ile çalışanları yer almıştır.

Her canlının yaşam önünde eşit olarak var olma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, Hayvanların hakları konusundaki hassasiyetimizi ve bu yöndeki projelerimizi içtenlikle gelecekte de sürdürmeye devam edeceğimizi bildirir, yaşamımımızın bir parçası olan hayvanların ve hayvan dostlarının bu anlamlı günlerini kutlarız..

Videoyu izlemek için tıklayınız.