• Son Güncelleme : 08.10.2020 20:18
  • Haber Giriş : 30.09.2020 16:27
  • Etkinlik : 30.09.2020

İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı’na gönderdiği Yazı ile Dayanışma Duygularını İletti

İstanbul Barosu Başkanı Av.Mehmet Durakoğlu, Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı’na gönderdiği yazı ile dayanışma duygularını iletti.

Sayın

Anar Baghirov

Azerbaycan Barolar Birliği Başkanı

Ermenistan tarafından Dağlık Karabağ Bölgesine yönelik saldırılar, Baromuz tarafından kaygıyla karşılanmıştır.

Uluslararası Hukukun Azerbaycan toprağı olarak tescil ettiği Dağlık Karabağ’ın demografik yapısının değiştirilmesinin ve giderek işgalinin, bölgede çok ciddi sonuçlar doğuracağı açıktır.

Yaşanmakta olan ve can kayıplarına neden olan süreç, Baromuzca da yakından takip edilmektedir.

Sorunun barındırdığı hukuki içerikler konusunda mutabık bulunmaktayız. Bu bağlamda, ulusal ve uluslararası boyutta ihtiyaç duyulan hukuk diplomasisi için, her türlü dayanışmaya açık olduğumuzun tarafınızca bilinmesini isteriz.

Ulusal kamuoyumuzun kardeş Azerbaycan’ın yanında bulunduğu ne denli açık ise de, uluslararası kamuoyunun aynı duyarlılığı taşımadığı da o denli sarihtir. Bu nedenle, bir hukuk kurumu olarak girişimde bulunmayı öngördüğünüz konularda, İstanbul Barosu olarak destek vermeye hazırız.

Baromuz, dayanışma duygularını sizinle ve meslektaşlarımızla paylaşmayı, taşıdığı düşüncelerinin gereği saymaktadır.

Saygılarımızla.

Av. Mehmet Durakoğlu