• Son Güncelleme : 16.09.2020 12:32
  • Haber Giriş : 07.09.2020 16:44
  • Etkinlik : 05.09.2020

İngilizce Kursunu Tamamlayanlara Sertifikaları Verildi

İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen Temel Düzey, İleri Düzey ve Hukuk İngilizcesi kursunu tamamlayan avukatlara sertifikaları, 05 Eylül 2020 Cumartesi günü Baromuzun Kanlıca’daki sosyal tesisi Barobahçe’de törenle verildi.

2019 yılı Kasım ayında başlayan yüz yüze İngilizce eğitimleri pandemi sürecinde online eğitime dönüştürülmüştü.

Törende konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, proje hakkında şu bilgiyi verdi:

Geleceğin avukatlık modelinin nasıl oluşabileceğine ilişkin bir öngörüden yola çıkarak o modelin bize neyi dayattığı gerçeğini kendimiz açısından sorgulamıştık. Sadece Türkiye’de değil Batı Avrupa’da bile özellikle de var olan avukatlık modelinin gelecekte önemli değişikliklere uğrayacağı, bugün var olan modelin 8-10 yıl sonra olmayacağı, bir başka avukatlık modeline doğru evrileceği, o modele doğru giderken bizim ona ne biçimde eğileceğimiz bizim temel bakış açılarımızdan birisiydi. Şu anda iki önemli noktanın kaçınılmaz biçimde geleceğin avukatlığı için zorunlu olduğunu görmüştük. Bunlardan bir tanesi, İngilizce, diğeri de uzmanlaşmaydı. Eğer bunu sağlayabilirsek gerçi düşlediğimiz avukatlık modeline ulaşmak için yetmeyecektir ama bu olmadan da olmayacaktır. Baro olarak bunu kendimize dert edindik. Bu anlayışla ortaya çıkan projeyi geçtiğimiz Kasım ayı içersinde hayata geçirmeye başladık ve onun parçası olan İngilizce eğitimine önem verdik. Bilgiye erişim noktasında İngilizcenin gerekliliği hepimiz açısından son derece önemli. Bu bilgi edinmeyi uzmanlaşma ile birleştirebilirsek gelebileceğimiz noktanın çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Endüstri 4.0, yapay zeka gerçeği ortada durduğu sürece gelecekte ne kadar gerekli olduğunu uzun uzun anlatmaya gerek yok”.

Bu kısa dönem içinde 1500 meslektaşımıza İngilizce eğitimi verildiğini belirten Durakoğlu, bunun müthiş bir rakam olduğunu ve gösterilen ilginin mutluluk verici olduğunu bildirdi. Durakoğlu bu durumun özellikle genç meslektaşların bu modelin gelecekte kendileri için ne ifade edeceğini gördüklerini, anladıklarını ve kendilerini oraya taşıyabilmek için gereğini yerine getirdiklerine vurgu yaptı.

Mehmet Durakoğlu, projeye inanan, ona gönül veren, mesai veren Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Naipoğlu ile kendilerini hoca-talebe ilişkisi içersinde görmekten ziyade onlarla bir şeyi paylaşan yetkin hocalara ve katılıcılara çok teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra katılımcılara Başkan Durakoğlu ve Sinan Naipoğlu tarafından sertifikaları verildi.