• Son Güncelleme : 01.07.2020 15:38
  • Etkinlik : 27.06.2020

Başkan Av. Mehmet Durakoğlu'ndan Çağrı

Sevgili Meslektaşım;

Ülkemiz yargısının teslim alınmasına yönelik çok ciddi bir tehdidin arifesindeyiz. İktidar, yasa yapma gücünü silaha dönüştürüyor.

Hukuksuzluğun yasa gücüyle meşrulaştırılmasına izin veremeyiz.

Biz Avukatız.

Bunu anlatabilmemiz gerekiyor.

Sizi,  çocuklarınıza gururla anlatacağınız bir direniş gününe davet ediyorum.

30 Haziran Salı günü saat 12.30’da Çağlayan Adliyesinin karşısındaki meydanda, “Savunma Mitingi” yapıyoruz.

Beni bağışlayın ama, bu kez gelmeye mecbursunuz. 50000 avukat olmalıyız.

Sevgi ve saygılarımla.

Av. Mehmet Durakoğlu.

Başkan Durakoğlu’nun Stajyer Avukatlara Mesajı

Sevgili Meslektaşım;

Geleceğe yönelik umutlarınızın, kaygılarınızla mücadele ettiği zor bir dönemden geçtiğinizi biliyorum. Kişisel kuşkularınızın, olumsuz toplumsal koşullarla birleştiği evrede, aradığınız çıkışın bulunabilmesi daha bir güçleşebilir. Kaygılar da kuşkular da insana özgüdür. Yeter ki, yılgınlık olmasın…

Bilmelisiniz ki, toplumların tarihinde yaşanan bu türden “özel” dönemler geçicidir. İddiasını taşıdığınız mesleğinizin sizi saygın bir noktaya taşıyabilmesi, mesleğe ilişkin temel değerlere kıskançlıkla sahip çıkabilmeniz ile olasıdır. Bir avukat olarak duyacağınız gurur, özünde barındırdığı “mücadele” ile şekillenecektir.

Geleceğinizi çalıyorlar.

Şimdi böyle “özel” bir dönemi yaşıyoruz. Bu dönemde size “özel” olarak ihtiyacımız var. Belki de staj döneminde alacağınız en iyi ders bu olacaktır.

Bir avukat olarak, gerçekten bir avukat gibi yaşamanın koşulu, geleceğinizi karanlığa teslim etmemek olmalıdır. Bilmelisiniz ki, TBMM’ne getirilecek bu yasa değişikliği, sadece Barolarla ilgili değil, sadece avukatlarla da kısıtlı değildir. Bu değişiklik, avukatlığın saygınlığının kaynağı olan, toplumsal düzeydeki çalışmalarla ilgilidir. Siyasi iradenin yasa yapma gücünün bir silah olarak kullanıldığı evredeyiz. Onun nerede ve nasıl ateş alacağını öngöremesek de, hukuk tarihinde örneklerini okumuş ve sindirmiş bir mesleğin mensupları olarak, “yürek yüreğe” olmak zorundayız. Avukat, böyle dönemlerde boyun eğip rıza gösterenlerin işi değildir.

Bu satırlar, sizden bir talepte bulunmak için yazılmış değildir. Hatta seslenişim, daha çok da duygularınıza yöneliktir.

Sakın unutmayın!

Biz avukatız.