• Son Güncelleme : 27.06.2020 22:58
  • Haber Giriş : 23.06.2020 11:56
  • Etkinlik : 22.06.2020

Hukukçular Olarak Direnmemiz Gerekiyor

Baroların işlevselliklerini zayıflatmak amacıyla baroların yapısında değişiklik yapılması çalışmalarının başlatılması üzerine bir süre önce Türkiye Barolar Birliğinde tüm baro başkanlarının katıldığı bir toplantı düzenlenmiş ve yapılacak değişikliklerin barolardan ziyade halkın zararına olacağı için hazırlanan ve ancak kamuoyuna açıklanmayan tasarının geri çekilmesi istenmiş ve baroları güçlendirecek değişiklikleri müzakereye hazır oldukları bildirilmişti.

Toplantı sonunda ilk kez tüm baro başkanlarının imzasının bulunduğu bir bildiri yayınlanmış ve bildiride ülkenin gerçek gündemine dönülmesi istenmişti.

Değişiklik önerisinin geri çekilmemesi üzerine tüm barolar eylemlilik sürecini başlattılar ve 19 Haziran Cuma günü baro başkanları kendi illerinden Ankara’ya doğru ‘Savunma Yürüyüşü’ne geçtiler. 22 Haziran Pazartesi günü tüm baro başkanları Ankara’ya 20 kilometre kala Eskişehir karayolu üzerinde güvenlik güçleri tarafından durduruldular.

300 metre ötedeki baro başkanlarını karşılamaya gelen Ankara Barosu üyeleri ile buluşmaları önlendi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, tecritte bulundukları yerde, YouTube üzerinden yayın yapan ‘Ruhat Mengi ile Her Açıdan’ programında Mengi’nin sorularını yanıtladı.