• Son Güncelleme : 23.04.2020 10:42
  • Etkinlik : 10.04.2020

COVID-19 (CORONA) Virüsünün Deniz Ticaretine Hukuki Etkileri

İlk E-Konferans

İstanbul Barosu Deniz Hukuku Komisyonu ile DEHUKAM (Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi) tarafından ortaklaşa düzenlenen COVID-19 (CORONA) VİRÜSÜNÜN DENİZ TİCARETİNE HUKUKİ ETKİLERİ konulu e-konferans, 10 Nisan 2020 tarihinde yapıldı.

Bu etkinlik, İstanbul Barosu’nun sanal ortamda gerçekleştirdiği ilk ortak e-konferans olarak kayıtlara geçti.

Toplantının açılış konuşmaları İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu adına Yönetim Kurulu üyesi Av. Sinan Naipoğlu ile DEHUKAM adına merkez müdürü Prof. Dr. Hakan Karan tarafından yapıldı.

Ardından İstanbul Barosu Deniz Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Han Tolga Taş’ın oturum başkanlığında birbirinden değerli konuşmacılar tebliğlerini sundu ve katılımcılar görüntülü ve sesli bağlantı ile sorularını sorma imkânı buldu.

Birinci oturumun ilk paneinde corona virüsünün “Gemi Finansman Sözleşmelerine Etkisi” konusu Av. Seçil Ertan Gülbaş tarafından sunuldu. İkinci panelde Prof. Dr. Hakan Karan “Deniz Taşıma Sözleşmelerine Etkisi”ni özellikle eşya taşımaları bakımından etraflıca anlattı. Üçüncü panelde, Prof. Dr. Samim Ünan “Deniz Sigorta Sözleşmelerine Etkisi” konusunu ele aldı.

Öğleden sonra yapılan ikinci oturumun dördüncü panelinde Prof. Dr. Barış Soyer, coronavirüsünün “Gemi Kira ve Zaman Çarteri Sözleşmelerine Etkisi” konusunu detaylı olarak sundu. Ardından yapılan beşinci panelde, Dr. Öğr. Üyesi Sezgi Öktem Songu tarafından “Deniz İş Sözleşmelerine Etkisi” konusu tebliğ edildi. Son panelde ise, Prof. Dr. Güray Erdönmez tarafından “Deniz Cebri İcrasına Etkisi” konusu anlatıldı.

Yüksek Yargı Üyelerinin de güncel konulardaki görüntülü açıklamaları ve soruları ile katkı sunduğu e-konferans, 200’den fazla akademisyen, avukat ve sektör mensubunun sanal katılımı ile gün boyu kesintisiz devam etti.

Başta Staj ve CMK Eğitimi olmak üzere pek çok faaliyetine sanal ortamda devam eden ve içinde bulunduğumuz olağanüstü şartlara hızla uyum sağlayan İstanbul Barosu, bu ilk e-konferans ile başladığı sanal etkinlikleriyle önümüzdeki dönemde de avukatların akademik ve mesleki gelişimine katkı sağlamayı hedeflemektedir.