• Son Güncelleme : 04.03.2020 09:26
  • Haber Giriş : 05.03.2020 19:40
  • Etkinlik : 04.03.2020

Kadının Sağlık Hakkı

İstanbul Barosu Sağlık Hukuku Merkezince düzenlenen ‘Kadının Sağlık Hakkı’ konulu panel, 04 Mart 2020 Çarşamba günü Saat 14.00'te İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Konferans Salonunda yapıldı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeleri Av. Ali Gürbüz ve Av. Abdurrahim Doğan'ın katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan Av. Ali Gürbüz sağlık hakkının en önemli insan haklarından olduğunu, kadın haklarının sürekli belli kalıplar çerçevesinde gündeme getirildiğini, kadın haklarına farklı bir bakış açısı getirmenin ve kadının sağlık hakkı gibi bir konunun ele alınmasının önemli olduğunu vurguladı.

Sağlık Hukuku Merkezi Başkanı Av. Burcu Öztoprak Alsulu, geçen sene ilkinin yapıldığı ‘Kadının Sağlık Hakkı’ panelinin gelen talep üzerine tekrarlandığını, bu sene farklı kurum ve kuruluşlarca aynı konuda çeşitli çalışmalar düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu, hem kadın hakları hem sağlık hakkı konusunda yetkin hukukçular ile beraber çalışmanın ele alındığını bildirdi.

Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Paneli Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) Koordinatörü Av. Filiz Saraç yönetti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevtap Metin ‘Kadın Hastalığı Uygulamalarında Meslek Etiği ve Hasta Hakları’, İstanbul Barosu Üyesi Av. Habibe Yılmaz Kayar ‘Sağlık Sistemi ve Kadına Yönelik Şiddet’, Türkiye Barolar Birliği İstanbul Delegesi Av. Bahar Ünlüer Öztürk, ‘Hukuki ve Cezai Yönden Kürtaj’, İstanbul Barosu Üyesi Av. Gültezer Hatırnaz Erol ‘Üreme Hakları' , İstanbul Barosu Üyesi Av. Ayşegül Gökdoğan Gökçe 'Kadının Sağlık Hizmetlerine Erişim Hakkı' konulu sunum yaptı.

Oturum sonunda uygulanan soru/cevap bölümünden sonra konuşmacılar birer Teşekkür Belgesi verildi.