• Son Güncelleme : 12.02.2020 11:07
  • Haber Giriş : 11.02.2020 09:18
  • Etkinlik : 11.02.2020

İstanbul Barosu’ndan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’ya tepki

“Ülkesinin Geçmişini Yok Sayan Geleceğini İnşa Edemez”

Bir İngiliz gazetesine verdiği röportajda, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Türkiye ile KKTC ilişkilerine yönelik sözleri, KKTC halkının güvenliğine ve geleceğine zarar verecek niteliktedir.

Türkiye'nin her zaman kardeşçe, samimi bir iş birliği içinde olduğunu göz ardı eden Akıncı, 1974 Barış Harekatı olmasaydı, garantörlük anlaşmaları gerçekleşmeseydi bugün KKTC’nin, Kıbrıs Türk'ünün olmayacağını, bu yolda yaşanan tarihi süreci de yok saymaktadır.

Akıncı bilmelidir ki, sözleri de çağrıları da ülkelerimiz arasındaki birlik ve beraberliğini zedeleyemez.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Türkiye’yi seçim malzemesi yapmasına Kıbrıs Türk’ünün de izin vermeyeceğine inanıyoruz. Kıbrıs Türk halkının kendi güvenliğine ve geleceğine zarar verecek olanlara geçit vermeyeceğine inanıyoruz.

İstanbul Barosu olarak, Akıncı'nın Kıbrıs Türk tarihini ve Türkiye ile ilişkileri görmezden gelen, haddini aşan açıklamalarını kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerinin tam bağımsızlık olduğunu, KKTC’nin bağımsızlığını korumasına verdiği ve vereceği desteğin de bu anlayışa dayandığını bir kez daha hatırlatıyoruz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI