Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 10.02.2020 16:33
  • Etkinlik : 10.02.2020

SEM Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni dönem açılışı, 10 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 13.30’de Baromuz Merkez Bina Konferans Salonunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

İlk dersin açılış konuşmasını yapan SEM Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü, Savunma mesleği ve bu mesleğe başlamadan önce alınan staj eğitiminin önemine değindi.

Staj eğitimi mevzuatı ve staj eğitimi uygulamaları hakkında bilgi veren Görgülü, İstanbul Barosunun bu alandaki öncülüğü ve diğer barolardan farklılığını vurguladı. Görgülü, revize edilen yeni eğitim sistemi ve uygulaması hakkında bilgi verdi.

Eğitim dönemi açılışının ilk deresini veren İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosunun staj eğitimi konusunda kendine özgü nitelikli bir eğitim anlayışı bulunduğunu söyledi. Diğer barolardan çok farklı olarak, staj eğitimi için bir kota oluşturmadığını belirten Durakoğlu, bu nedenle pek çok stajyerin İstanbul Barosunu tercih ettiklerini ve stajı tamamlandıktan sonra ruhsatını alıp yaşayacakları illerdeki baroya kaydolduklarını söyledi.

Durakoğlu konuşmasında, deneyimli bir avukat olarak, stajdaki avukatların nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı; başarılı olmanın yolları ve avukat olmanın getirdiği sorumluluklar hakkında öneri ve tavsiyelerde bulundu.