Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 10.01.2020 15:50
  • Etkinlik : 09.01.2020

TSM Koromuzun Kış Konseri

İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği Koromuzun geleneksel ‘Kış Konseri” 09 Ocak 2020 Perşembe günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Nikâh Salonunda gerçekleştirildi.

Şef Caner Bakır yönetimindeki koromuzun konserini yine Av. Mehmet Zeki Karan sundu.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümü, Hicazkâr ve Karcığar makamındaki eserlerden oluştu. 12 eserden oluşan ilk bölümde koro, Hicazkâr Peşrev’den sonra Hicazkâr Makamında altı şarkıdan oluşan bir fasıl yaptı.

Daha sonra 6 eserin sunulduğu Karcığar Makamındaki eserlere geçildi. Bu bölüm koro ve solo sunumlardan oluştu. Eserlerin üçünü koro seslendirdi. Bu bölümde Av. Sibel Füsun Görson İpekten, Av. Nevzat Yağız solo, Avukatlar Zine Demir ve Süleyman Erbaşı düo yaptı.

Konsere kısa bir ara verildi.

Konserin 12 şarkıdan oluşan ikinci bölümünde Uşşak ve Nihavent Makamındaki eserler sunuldu. Uşşak eserlerin üçü koro tarafından seslendirildi. Bu bölümde Av. Necla Demirtaş, Av. Mehmet Zeki Karan solo, avukatlar Müberra Demiroğlu ve Gültekin Sezgin düo yaptılar.

Konserin son bölümünde Nihavent Makamındaki eserlere geçildi. İki eserin koro tarafından seslendirildiği bu bölümde, Av. Enis Aygen, Av. Önder Sezgin solo, Avukatlar Ersin Türker ve Fatih Mehmet Aktaş, Rukiye Bilgiç ve Erdoğan Şengezer düo yaptılar.

Konser, program dışı sürpriz bir marşla sona erdi. İzmir Marşı dinleyicilerin ve sahnedeki sanatçıların katılımıyla coşku seline dönüştü. Dışarıda hava sıcaklığının iki derece olmasına aldırmayan Türk Sanat Müziği hayranları salonu doldurdular ve ikibuçuk saat mutluluğu yaşadılar.

Konser sonunda, İstanbul Barosu TBB Delegesi Av. Nizar Özkaya ve TBB Delegesi Av. Ali Şen tüm sanatçılar ve katılımcılar için teşekkür konuşmaları yaptılar ve sanatçılar adına Şef Caner Bakır ve konserin sunumunu gerçekleştiren Av. Mehmet Zeki Karan’a birer buket çiçek sundular.