Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 14.10.2019 09:58
  • Etkinlik : 01.10.2019

İstanbul Barosu’nun 141 Yıllık Hukuk ve Demokrasi Mücadelesi Kitaplaştı

İstanbul Barosu’nun Hukuk Müşavirliğini yapan Av. Atilla Özen, geçmişte ülkenin de önemli gündemleri arasında yer alan olayları ve Baronun bu olaylara gösterdiği tavrı, “141 Yıllık Hukuk ve Demokrasi Mücadelesi İstanbul Barosu” isimli kitapta topladı.

Seçkin Yayıncılıktan çıkan ve 183 sayfadan oluşan kitaba, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu’da şu önsözü yazmış:

İLKSÖZLER

Yaşamı anlamlı kılan en temel olgu, onu dolu dolu geçirebilmiş olmaktır. Yaşamak kadar, yaşarken uğraşlardan aldığınız haz ve belleğe sığdırılabilenler, insanı da tanımlar. Hazzı biçimlendiren merakın ve öğrenip öğretme yetisinin kazanılması dolu yaşamın dışa vuran kalitesidir.

Atilla Özen, yıllarını verdiği Baroda, tanımlanmış görev sahası ile yetinmedi. O sahanın hakkını verirken, bir yandan da yaşanmışlıkların izlerini sürdü. Bu eser, merakının onu götürdüğü yerde bulduklarının bir derlemesi… Her bir başlıktan ya da paragraftan yeni bir kitap yaratılabilecek özgünlüğün, özenle yakalanan ipuçları sanki… Çeksen gelecek.

Tarih iddiası taşımasa da tarih kitabı bu… Ama en önemlisi, olup biteni vakanüvis kalemiyle yetinip not etmekle kalmayan, arkasına mantığını ekleyen bir kapsam çiziyor. O yüzden de bir çırpıda okunuyor. Yeter ki, merak paylaşılsın.

Bir gün İstanbul Barosunun tarihi yazılacaktır. Belki bir gün romanı da yazılır. Üstatların belleklerindeki belirgin tarih aralığına sıkıştırılmış anıların birleştiği büyük meydana gelindiğinde, yaşanmışlıkların özeti, bitmek bilmeyen bir mücadeleyi tanımlar burada… Bir mücadele tarihidir Baro’nun yaşanmışlıkları…  Daha bu kitapta da gözleneceği gibi..

Bitmeyecek senfoninin çalınmış notalarından örnekleri okuyacaksınız.

Bu Baroya da bir armağan gibi..

Eline, aklına, belleğine, yüreğine sağlık Atilla Özen…

İçindekiler için tıklayınız.