Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 09.10.2019 08:56
  • Haber Giriş : 10.10.2019 12:58
  • Etkinlik : 04.10.2019

Azerbaycan Barosu’nun Düzenlediği Uluslararası Konferans Bakü’de Gerçekleştirildi

Azerbaycan Barosu’nun (Azerbaijani Bar Association), Azerbaycan’da avukatlık mesleğinin 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlediği 4 Ekim 2019 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen “Güçlü ve Saygın Avukatlık  - Günümüz Sorunları ” konulu uluslararası konferansa İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Dr. Ayça Özok Ener katıldı.

Avukatlık mesleğinin rolü ve bağımsızlığı konusunda uluslararası uzmanlar ve yabancı ülke barolarının temsilcileri ile ülkeler arasındaki uygulamaların karşılaştırmalı perspektiflerin ortaya konması amaçlanan konferansta katılımcılar, avukatlık mesleğinin bağımsızlığı ve baroların rolü konularında görüşlerini dile getirdiler. Konferansta ayrıca, avukatlık mesleğinin bağımsızlığı açısından avukatların eğitiminin önemine vurgu yapıldı.

Azerbaycan Barosu Başkanı Anar Bagirov ev sahipliğinde gerçekleştirilen konferansa, Türkiye Barolar Birliği’ni temsilen Başkan Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, Avrupa Baroları ve Hukuk Kuruluşları temsilcisi, çok sayıda yabancı ülke baro başkan ve temsilcisi katıldı.