Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 26.09.2019 14:54
  • Etkinlik : 25.09.2019

İstanbul Barosu’nun Hukuk Fakülteleri ve Hukuk Eğitimine Katkısı Devam Ediyor

İstanbul Barosu ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi arasında imzalanan Hukuk Kliniği işbirliği protokolü kapsamındaki çalışmaların ilk dersi 25.09.2019 tarihinde İstanbul Barosu Konferans Salonunda yapıldı.

Hukuk Kliniği dersine Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Erman, Lis.Burs Saba Şahika Tahmaz Uzeltürk, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri ve İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Burcu Aslan, İstanbul Barosu Adli Yardım Merkez Sorumlusu Av. Aylin Moralıoğlu katıldı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada  klinik hukuk uygulamalarının, hukuk eğitimi ile uygulamanın bağlantısını güçlü bir şekilde kurmak, adalet hizmetinden yeterince yararlanamayan kesimlerin hukuki sorunlarının çözümüne destek vermek,  hukuk öğrencilerinin toplumun yasal haklarını öğrenmede özel ihtiyaç sahibi bireylerini tanımak, bu kişilerin adalete erişimlerinin güçlendirilmesi konusunda sorumluluk almalarına imkan sağlamak bakımından önemli olduğuna değindi.  Öğrencilerin vatandaşların hak arama yollarının güçlendirilmesi için yapılan çalışmaları izlemekle,  mesleki yaşamlarında ihtiyaç duyacakları bilgi, beceri ve değerleri kazanacağını belirtti.  Öğrenciler, adli yardım işleyişi ve uygulaması hakkında bilgilendirilmelerinin ardından İstanbul Barosu Merkez Adli Yardım Bürosunu ziyaret ettiler. Yeditepe Ü. Hukuk Fakültesi ile İstanbul Barosu arasındaki işbirliği bir ders yılı boyunca yapılan program çerçevesinde devam edecek.