Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 17.09.2019 13:53
  • Etkinlik : 13.09.2019

Avrupa Barolar Federasyonu Yarışması Berlin’de Gerçekleşti

Avrupa Barolar Federasyonu (FBE) tarafından düzenlenen Genç Avukatlar İçin İnsan Hakları Yarışması, 13-14 Eylül 2019 tarihlerinde Berlin Barosu ev sahipliğinde Berlin’de gerçekleşti.

Polonya, İspanya, Romanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Türkiye’den 35 yaş altı avukatların katıldığı, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen insan hakları yarışmasında adaylar, “Konuşma ve İfade Özgürlüğü” konusunda sunumlar yaparak sözel sunum becerilerini geliştirme imkanı buldular.

Avrupa Barolar Federasyonu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Artur Wierszbicki (Poznan) başkanlığındaki jüri, FBE Eski Başkanı Sara Chandler ( Londra), FBE İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Marc Wesser (Berlin),  FBE Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Monique Stengel (Paris)ve İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Başkanı Av. Bedia Ayşegül Tansen Gümüş’ten oluştu. Yarışmaya İstanbul Barosu’nu temsilen katılan Av. Jülide İpek Hançer’in “Türkiye’de Basın Özgürlüğü Bağlamında İfade Özgürlüğü” konulu sunumu büyük beğeni topladı. 18 genç avukatın yarıştığı yarışmada Av. Hançer finale kalarak dördüncülüğü hak etti. Yarışmada Atwerp Barosu’ndan Fatima Oraibi birinci, Westminster&Holborn Hukuk Cemiyeti’nden Sophie Lucas ikinci, Cluj Barosu’ndan Ronald Elek de üçüncü oldu.

İstanbul Barosu Dış ilişkiler Merkezi Başkanı Av. Bedia Ayşegül Tansen Gümüş ve Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar, yarışmaya ev sahipliği yapan ve kardeş baromuz olan Berlin Barosu’nun Başkan Yardımcısı Bilinç Isparta ve Berlin Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Yurdakul ile temaslarda bulunarak barolar arası mevcut işbirliğinin geliştirilerek ortak projelere imza atılması hususlarında görüştüler.