Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 09.08.2019 09:09
  • Etkinlik : 03.08.2019

Kazdağları İçin Büyük Buluşma

Türkiye'nin oksijen depolarından Kazdağları'ndaki siyanürle altın madeni çıkarma çalışmalarında on binlerce ağacın katledilmesini protesto için Balaban’a çadır kurarak ‘Su ve Vicdan Nöbeti' tutan duyarlı vatandaşlara destek olmak amacıyla 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü Büyük Buluşma gerçekleştirildi.

Kazdağları ekosisteminin içinde bulunan Çanakkale’nin tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzası yakınındaki alanda maden arama çalışması için yapılan ağaç katliamını protesto etmek amacıyla yüzlerce vatandaş Çanakkale Merkeze bağlı Kirazlı Köyü Balaban Mevkiinde toplandı.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Komitesince düzenlenen Büyük Buluşmada, yapılan konuşmalarla vatandaşlar bilgilendirildi. Okunan basın açıklamasından sonra şantiye alanına yürüyüşe geçildi. Yürüyüş sırasında vatandaşlar sık sık "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam", "Havama, Suyuma, Toprağıma Dokunma", "Hak, Hukuk, Adalet" benzeri sloganlar ve pankartlar taşıdılar.

Büyük buluşmaya, CHP, HDP milletvekilleri EMEP yöneticileri, Belediye başkanları, İstanbul Barosu, Ankara Barosu, İzmir Barosu, Çanakkale Barosu, Antalya Barosu, Bursa Barosu, Aydın Barosu, Tekirdağ Barosu, Kırklareli Barosu, Yalova Barosu, Kocaeli Barosu, Düzce Barosu, Edirne Barosu avukatları, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, sanatçılar, üniversite öğrencileri ve köylüler katıldılar.

Büyük buluşmaya katılanların ‘Kazdağları Andı’nı okumasından sonra eylem sona erdi.