Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 18.07.2019 13:04
  • Etkinlik : 18.07.2019

Kat Mülkiyeti Hukuku Atölye Çalışması Yapıldı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezince düzenlenen ‘Kat Mülkiyeti Hukuku Atölye Çalışması’, 17 Temmuz 2019 Çarşamba günü saat 17.00’da baromuz merkez bina konferans salonunda yapıldı. Atölye çalışmasında, staj eğitimi yapan genç meslektaşlarımız kat mülkiyeti hukukunun çeşitli alanlarında sunumlar yaptılar.

Atölye çalışmasının açılışında konuşan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu, atölye çalışmasını ‘çok yararlı ve örnek bir çalışma’ olarak niteledi. Çalışmanın gerçekleşmesinde büyük emeği bulunan Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı, Eğitmen, Av. Mustafa Şeref Kısacık’a katkılarından dolayı teşekkür eden Moroğlu, bu çalışmadan, özellikle kat mülkiyeti konusunda hukuk desteği almak isteyenlerin yararlanabileceğini ifade etti.

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Av. Elif Görgülü de konuşmasına atölye çalışmasına önderlik eden Şeref Kısacık ve sunum yapacak genç avukatlara teşekkür ederek başladı.

Yeni dönemde Staj Eğitim Merkezinin sadece eğitim faaliyeti dışında çeşitli etkinlikler düzenlediğini, bu atölye çalışmasının da bunlardan biri olduğunu belirten Görgülü, “ Birer kat mülkiyeti hukukçusu olarak bugün burada sunum yaparak meslek hayatınıza başlayacağınızı gururla söyleyebilirim” dedi.

Görgülü sözlerini şöyle tamamladı: “Amacımız, staj eğitimindeki meslektaşlarımızı çağdaş, tutarlı, donatılmış birer hukukçu olarak yetiştirmektir. Bu süreçte de değişen ve gelişen dünyamızda meslektaşlarımızın ilgi alanları doğrultusunda mesleki kariyer planı yapmalarını sağlayarak nitelikli hukukçular olarak yetişmesini hedefliyoruz”.

İstanbul Barosu Kat Mülkiyeti Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Şeref Kısacık, Baro tarihinde ilk kez böyle bir atölye çalışması yapıldığını söyledi. Bunun zorlama değil tamamen gönüllük esasına dayalı bir çalışma olduğunu belirten Kısacık, “İnsanlar bilgi eksikliğini çeşitli yollardan giderebilir. Bizim zamanımızda kitaplar vardı, şimdi Google hazretleri de var. Önemli olan özgüven kazanmaktır.

Okuduğunu anlamak, anladığını iyi anlatabilmek, kısa, öz, net cümlelerle ifade edebilmek. Bu atölye çalışmasının amacı da budur” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra atölye çalışmasına geçildi. Staj eğitiminde bulunan 21 genç meslektaşımız, hazırlandıkları konulara ilişkin kısa ve öz sunumlar gerçekleştirdiler. Stajyer avukatların ele aldıkları sunum konuları şöyle:

Yönetim Planının Hazırlanması, İçeriği ve Değiştirilmesi:

Stj. Av. Feyzanur ÖZTEKİN - Stj. Av. Ümran ÖZER - Stj. Av. Diyar ÇAKMAK

Oya Katılma, Karar Alma ve Hâkimin Müdahalesi:
Stj. Av. Nazlı Gülce BAŞAK - Stj. Av. Deniz Gizem BİLALOĞLU - Stj. Av. Beyza ŞENGÜL

Anagayrimenkulün Giderlerine Katılma; Bakım ve Onarımı; İşletme Projesi:
Stj. Av. Güştah ÖZANADOLU - Stj. Av. Gözde BÜKLÜ - Stj. Av. Namık Berke ALPCAN, Stj. Av. Ceylan ÖNER - Stj. Av. Kadir YILDIRIM

Yöneticinin Hak, Yetki ve Sorumluluğu:
Stj. Av. Can AKTAŞ - Stj Av. Bensu KARADAYI

Kat Maliklerinin Hakları, Borçları ve Sorumlulukları:
Stj. Av. Esra Fatma FAZLIOĞLU - Stj. Av. Yusuf Yiğit ARSLAN, Stj. Av. Özgecan ŞAHİN Stj. Av. Murat BADAK - Stj. Av. Ebru BAKIR

Arsa Payının Önemi ve Düzeltme Davaları ile Genel Hükümler:
Stj. Av. Alpertunga BUDAK - Stj. Av. Aslı SEPİTÇİ- Stj. Av. Burcu GÜNEY

Sunumların tamamlanmasından sonra konuşmacılara birer Teşekkür Belgesi verildi.