Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 11.06.2019 16:28
  • Etkinlik : 10.06.2019

Kooperatif Hukuku ve Kooperatifçilik Uygulamaları

İstanbul Barosu Meslek İçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitim seminerlerinin ikincisi “Kooperatif Hukuku ve Kooperatifçilik Uygulamaları” konusunda 10 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 09.00-17.00’ da Baromuz merkez binasında 6.katta yapıldı.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı ve Meslek İçi Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu ve Meslek İçi Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Şeref Kısacak toplantının açılışında merkez çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasından sonra eğitim seminerinin oturumlarına geçildi. Seminerin ilk oturumunda SMMM Birol İstanbullu, Kooperatif Kuruluşu, Kooperatif türleri, Kooperatif Ana sözleşmeleri, kooperatifin tutmak zorunda oldukları kayıt ve belgeler konusunda sunum gerçekleştirdi.

İkinci oturumda konuşan SS. Sarıyer ve Civarı Girişimci Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatif Başkan Yardımcısı Peyker Şimşek, Sarıyer Girişimci Kadın Kooperatifi Deneyimini anlattı.

Daha sonra ise Av. Osman Şentürk, Kooperatiflerde Ortaklık (Ortak olma, ayrılma, devir, ihraç, peşin ve sabit fiyatlı ortaklık, ortaklığı sona erenlerle hesaplaşma)konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Öğleden sonraki oturumda ise Meslek İçi Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Şeref Kısacak, Kooperatiflerde Genel Kurullar. (Olağan/Olağanüstü GK, Toplantı-karar yeter sayıları, iptal davaları) Kooperatif Yönetim ve Denetim Kurulları(Seçim, görev ve yetkileri) Kooperatiflerin Dağılması. (Dağılma neden ve şekilleri, işletme kooperatifine dönüşme, tasfiye, mallarının paylaşımı ve ticaret siciline bildirim) konularını anlattı.

25 kişinin katılımı ile gerçekleşen eğitim seminerinin son bölümünde ise Av. Şeref Kısacık, örnek BAM ve Yargıtay kararları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sunumların tamamlanmasından sonra soru cevap bölümüne geçildi

Seminer sonunda eğitmenlere Teşekkür Belgesi, eğitime katılan katılımcılara da Sertifika verildi.