Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 31.05.2019 14:06
  • Etkinlik : 30.05.2019

Demokrasi Nöbeti 30.05.2019

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Demokrasi nöbetimiz hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Barosunun başlattığı ve 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine kadar da devam edecek. Toplumun çeşitli kesimlerinden nöbete destek geliyor. Meslek odaları, emek dünyası, sivil toplum kuruluşları ve sanatçılarla ele ele omuz omuzayız. Bugün yine iki değerli sanatçımız bizlerle beraber, bugün onları dileyeceğiz.”

Sivas’ta Madımak Otelde katledilen sanatçılardan biri olan halk sanatçısı Nesimi Çimen’in oğlu sanatçı Mazlum Çimen, Demokrasi için Dayanışma nöbetine bağlamasıyla katıldı. Mazlum Çimen, “Günlerdir burada demokrasi nöbeti tutuluyor. Kaybettiğimiz bir şeyi beklemek gibi. Umarım bu bekleyiş uzun sürmez, yeniden demokrasiye kavuşuruz” dedi ve bağlamasının tellerine sığındı. Hem çaldı, hem söyledi. Katılımcıların takdiri yoğun alkışlarda gizliydi.

Mazlum Çimen’den sonra demokrasi nöbetini destekleyen bir büyük şair ve aktivist bayrak açtı: Eşber Yağmurdereli. Şöyle dedi: “Mazlum Çimen’den sonra onun gibi bir coşku yaratmak zor tabi, ama bizim de hayattan gelen coşkumuz, heyecanız var. Çünkü siyaset gündemindeyiz. Uzun ince bir yoldayız. Bu tarihi yolda yüz binlerce yıl insanlık yürüdü. Bu zaman kesitinde aynı yolda biz yürüyoruz. Artık hedefimiz çok net ve belli. Adil ve eşitlikçi bir gelecek tasavvuru için yürüyoruz. Bu nöbeti bunun için tutuyoruz. Onun için duygularımızı en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Demokrasi ve özgürlük talep ediyoruz. Biliyoruz ki bu bir tarihsel tecrübedir. Bizim için kalıcı olan şey özgürlükleri fethetmektir. Onun için de asıl olan şey, mücadele etmektir, direnmektir, çabalamaktır, bedel ödemektir, emek sarf etmektir. Biliyoruz ki, tarih, ele ele verenlerin, savaşanların ve mücadele edenlerin tarihidir. Bizim hatırladıklarımız onların hatıralarıdır. Biz de bu hatıralara yeni hatıralar eklemek üzere yürüyoruz. Onlar nasıl kazandılarsa biz de kazanacağız. Kazanana kadar da mücadelemiz devam edecektir.