Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 30.05.2019 13:25
  • Etkinlik : 29.05.2019

Demokrasi Nöbeti 29.05.2019

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu: Değerli dostlar, başarıyla ve yoğun bir ilgiyle Demokrasi İçin Dayanışma Nöbetimiz devam ediyor. Bugün 17.sindeyiz. Nöbetlerimizin başlangıcından bu yana birlikte olduğumuz İstanbul Dişhekimleri Odasının sayın başkanı ve üyeleri burada. Destekleri için teşekkür ediyoruz. Şimdi sözü İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Turhan Hocama veriyorum.

İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Prof. Dr. Turhan Atalay:

31 Martta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri YSK tarafından iptal edildi. Ardından gerekçeli karar açıklandı. Ancak kararda ‘gerekçe’ bulunamadı. 250 sayfalık kararda incir çekirdeğini dolduracak bir bilgi yok. Gerekçeli karar denilen metinde dört üyenin yazdıkları karşı oy yazısından başka dikkate değer hiçbir şey yok. Seçimin neden iptal edildiği anlatılamıyor. Kısacası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin hukuka ve YSK’nın kendi içtihatlarına aykırı bir biçimde iptal edilmesi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Bugün neredeyse ekmekten,  sudan,  havadan daha yaşamsal hale gelen adaleti savunmak için buradayız. Adalet duygusunu kaybeden toplumların şirazesi kayar, dengesi bozulur.  Şu anda Türkiye’mizin içinde bulunduğu durum tam da böyledir. Diş hekimleri olarak tarihe bu notu düşüyor, ‘her zaman ve her durumda adaleti savunmaya devam edeceğiz’ diyorum.  Demokrasimizin hiçbir dönemde olmadığı kadar tehdit altında bulunduğunu, 23 Haziran seçimimin sadece bir belediye başkanı seçimi olmadığını, onun ötesinde anlamlar taşıdığını vurgulamak istiyorum. O nedenle büyük bir ilgi ile devam eden ve İstanbul Barosunun öncülüğünde sürdürülen demokrasi nöbetini çok değerli buluyorum.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: Meslek odaları, emek dünyası, sivil toplum birbirimize destek vererek demokrasi cephemizi büyüteceğiz. İnanın, 23 Haziran’da demokrasimizi yeniden alacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizi devam ettirelim. Bugün yine çok değerli sanatçılarımız var aramızda; çalıp söyleyecekler, şiirler okuyacaklar, şimdi meydanı halk sanatçılarımıza bırakmanın zamanı.

Mehmet Gümüş – İbrahim Karaca dinletisi: