Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 29.05.2019 12:31
  • Etkinlik : 28.05.2019

Demokrasi Nöbeti 28.05.2019

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Demokrasi nöbetimiz artan bir ilgiyle devam ediyor. Neden bu nöbetleri tutuyoruz, ne istiyoruz, bir hukuk kurumu neden ayakta, neden bu kuruma bunca destek veriliyor, bunları hep anlatacağız. Olmuş, bitmiş, binlerce oy farkıyla kazanılmış bir seçim neden iptal edilir, seçilen kişinin elinden neden mazbatası alınır, bunları da anlatacağız.

Bugün yine çok değerli konuklarımız var. Beyoğlu’nun romanlarını yazan yazar Ahmet Ümit var, Hekimlerimiz var, Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin burada, Tüm Tokatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği burada, milletvekillerimiz burada, meslektaşlarımız burada, katılan herkese teşekkür ediyoruz.”

Yazar Ahmet Ümit: “Seçimleri iptal ettiler, adaletle oynadılar, haklarımızla oynadılar. Türkiye artık, demokrasiye, özgürlüğe adalete susadı. Ve bunu biz gerçekleştireceğiz. İstanbul Barosunun düzenlediği Demokrasi İçin Dayanışma nöbetini çok değerli buluyorum. Bu nöbeti destekleyen herkesi kutluyor ve bu eylemi daha da yükseltmeye çağırıyorum. Hiç tereddüt etmeyin İstanbul bizim olacak, İstanbul soyguncuların, rüşvetçilerin, şehrin kimliğini bozanların değil, şehrin gerçek sahipleri İstanbulluların olacak.”

Türk Halk Müziği Sanatçıları Belkıs Akkale: “Biz halk sanatçısıyız, halkın bize verdiklerini biz onlara fazlasıyla vermek istiyoruz. Tek amacımız bu. Ben halk sanatçısı olduğum için 1997’de hiçbir kriter gözetmeksizin 81 kişiye verilen devlet sanatçısı unvanını 7 arkadaşımla birlikte reddedenlerdenim. Böyle bir yiğitliğim vardır. Ama muhalif duruşun bazı yerlerde güçlükler doğurduğu da malum. Ama hiç önemli değil. Artık bıçak kemiğe dayandı. Adalet için, hak için, çocuklarımız için artık susmayalım lütfen.”

Belkıs Akkale – Hüseyin Turan konseri.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip: “İstanbul Barosunun Demokrasi İçin Dayanışma nöbetini İstanbul Tabip Odası, diğer meslek odaları,  sendikalar, kadınlar olarak destekliyoruz. Demokrasinin ülkemizde yeşermesini istiyoruz. Hekimler olarak biz biliyoruz ki; toplumlar demokrasi ve adalet olduğu zaman sağlıklı olabilirler. Hasta olmak istemiyoruz”.