Unvanı boş bıraktınız!

• Haber Giriş : 28.05.2019 12:51
  • Etkinlik : 27.05.2019

Demokrasi Nöbeti, 27 Mayıs 2019

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Demokrasi için dayanışma nöbetimiz, genişleyen paydaş desteğiyle hız kesmeden devam ediyor. Bu haftadan itibaren nöbetlerimiz değerli sanatçılarımızın desteğiyle daha da renklenecek ve nöbetlerimize coşku katacak. Şarkılarını ezbere bildiğimiz Sanatın ve sanatçıların o kadar konuşulduğu ve gündem oluşturduğu bir süreçte Grup Gündoğarken bugün burada bir müzik sunumu yapacak, aslında bir bayrak gösterecek ve biz o bayrağı sevgiyle, saygıyla kucaklayacağız. Tıpkı meslek odaları kuruluşlar ve emek dünyasında olduğu gibi sanat dünyasıyla da birlikte olacağız, nöbetimize değer katacaklar. Grup Gündoğarken’den sonra emek dünyasının simgesi, birlikte hareket ettiğimiz DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu sizlere hitap edecek”.

Grup Gündoğarken konseri.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: “Tehdit altındaki demokrasimizi savunmak varlık nedenimizdir. 16 gün önce ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbetini’ başlatan İstanbul Barosuna, yürekli avukatlarımıza, hukukçularımıza DİSK adına teşekkür ediyorum ve bir kez daha bu mücadelede omuz omuza olacağımızı ifade etmek istiyorum. Demokrasi işçinin ekmeğidir. Demokrasinin olmadığı yerde emeğin hakları olmaz, emeğin hakkının olmadığı yerde de adalet olmaz. İki önemli süreçten geçiyoruz: Birincisi, 17 yıldır bu ülkeyi yöneten iktidarın ekonomik tercihlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan, yani tümüyle dışa bağımlı, yatırıma değil tüketime dayalı politikalarının soncu olarak ekonomik krizin tüm yakıcı etkilerini yaşadığımız süreç. İkincisi 150 yıllık demokrasi birikimini ortadan kaldıran ve ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ adı altında baskıcı ve otoriter ‘tek adam rejimi’ sürecinden geçiyoruz. Bu nedenle demokrasi ve adalet mücadelesi bugün her zamankinden daha da önemli hale gelmiştir. Bugün ülkemizde ne yazık ki, korunacak demokrasiden değil, kurulacak demokrasiden söz ediyoruz. Cumhuriyeti yeniden inşa edecek olan temel güç, o kurucu irade bizleriz. Emperyalizme ve vahşi kapitalizme karşı bu kurucu iradeyi hep birlikte büyüteceğiz. Her şey çok güzel olacak. 23 Haziran’da da inanıyoruz ki demokrasi kazanacak, adalet kazanacak, ülkemizin aydınlık geleceği de bizlerle birlikte gelecek.”

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu: “Arzu Çerkezoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Demokrasi ihtiyacımızı ve mücadelemizi çok güzel anlattı. Ben bir tanesinin altını tekrar çizmek istiyorum. Eğer demokrasi varsa kadın erkek eşitliği vardır. Demokrasi yoksa kadınlara da hayat yok demektir. O nedenle demokrasi mücadelemizi hep birlikte ve omuz omuza başarıya ulaştırmamız gerekiyor”.