Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 23.05.2019 08:39
  • Haber Giriş : 27.05.2019 14:07
  • Etkinlik : 24.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (24 Mayıs 2019 Cuma)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Nazan Moroğlu: Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini 6 Mayısta iptal eden hukuksuz kararını kabul etmediğimizi kamuoyuna duyurmak amacıyla İstanbul Barosu avukatları olarak Demokrasi Nöbeti tutmaya karar verdik. Bu hukuksuzluğu seçimlerin yenileneceği tarihe kadar her gün haykıracağımızı belirttik. Hukuku, demokrasiyi, vicdanları rahatsız eden bu karara karşı tepkimizi göstermek amacıyla meslek odaları, sendikalar ve çeşitli kuruluşlarla da bir araya gelerek Demokrasi ve Dayanışma nöbetimizi sürdürüyoruz.  Aramızda pek çok kuruluş temsilcisi var, kadın kuruluşları üyeleri var, sanatçılar var görüyorum. Yanımızda oldukları için, bize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz. Her nöbetimizde bize destek veren kuruluşlardan temsilciler de konuşuyor. Bugünkü konuğumuz İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Yücel Akdemir sizlere hitap edecekler.

İstanbul Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Erol Demirel: İMMMO’nun yanı sıra üç bileşenin oluşturduğu ‘Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu’nu da temsilen İstanbul Barosunca başlatılan Demokrasi için Dayanışma nöbetini destekliyoruz.  Biraz önce Nazan Hanımın özetlediği YSK’nın gerekçesiz gerekçe kararı bir hukuk skandalıdır. Demokratik toplumlarda böyle bir karar asla kabul edilemez. Seçimler umutların sandığa taşındığı en önemli araçlardır. Sandıklar halkın geleceğini ve yaşamını biçimlendirmeye yönelik en önemli unsurlardır.  Ama ne olursa olsun her şey bitmiş değildir. Mücadele azmimiz ve umudumuz eskisinden daha güçlüdür. Daha çok çalışıp, daha çok birbirimize kenetleneceğiz. Demokrasi cephesini daha büyütüp genişleteceğiz.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu: Sivil toplumun gücü daima demokrasi ile doğru orantılıdır. Ne yazık ki sivil toplumun yaptıklarının göz ardı edildiği bir dönemden geçiyoruz. Oysa biz yıllarca yapılan mücadelenin adına demokrasi mücadelesi demiştik. Çünkü bir ülkede kadın ve erkek eşitse, eşit temsil ediliyorsa, ailede ve toplumda demokrasiyi yerleştirmek için mücadele veriyorsak o ülkede mutlaka demokrasi gerçekleşir. Demokrasinin olmadığı bir dönem yaşıyoruz. Cumhuriyet kazanımları teker teker elimizden alınıyor, geri adımlar atılıyor. Kadınların yaptığı mücadele demokrasi mücadelesidir. Atatürk’ün kadınlara tanıdığı hakları savunma ve yaşatma mücadelesidir.