Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 21.05.2019 16:11
  • Haber Giriş : 24.05.2019 13:10
  • Etkinlik : 23.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (23 Mayıs 2019 Perşembe)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, “Demokrasi nöbetlerinin iki amacı vardı. Birincisi baroyla ilgili: Seçmen iradesinin sandığa sağlıklı biçimde yansımasını sağlamaya çalışmak. Bunun için ‘Her sandığa bir avukat’ dedik ve Türkiye’deki tüm avukatlara çağrıda bulunduk. Çağrımız hemen yankı buldu ve barolarımızın başkanları, temsilcileri, üyeleri buraya kadar gelip demokrasi nöbetimize destek vererek sandıklarda görev alacaklarını bildirdiler, bildiriyorlar.

İkinci amacımız, meslek odaları, sendikalar ve kuruluşlarla dayanışma içinde demokrasi nöbetini yürütmekti. Bu konuda yaptığımız çağrıya da anında yanıt geldi. Ve dün 23 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00’da İstanbul Barosu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu – DİSK, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu – KESK, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası,   Geleceğimiz İçin Muhasebe YAP Platformu, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği temsilcileriyle baromuz konferans salonunda bir basın toplantısı yaparak dayanışmamızı kamuoyuyla paylaştık.  Şimdi size burada yaptığımız basın açıklamasını sunuyorum.”

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan: “Böyle bir hukuksuzluğun karşısında hangi vicdanın hangi gerekçeyle durabileceğini kestiremiyorum. Ne olursa olsun seçimler benden yana olsun, ben kazanayım mantığı adalete ve vicdana olan inancı sarsmaktadır. Bence bu sürecin doğurduğu olumlu bir şey var, artık bunu biliyoruz ve anlıyoruz, birlik olma, dayanışma ve mücadele ile partilere bakış açısı değişecek, mantık değişecek. İşte o zaman ormana bakış açımız da değişecek, diğer canlılara ve doğaya karşı da adalet olacak”.