Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 21.05.2019 12:59
  • Haber Giriş : 23.05.2019 14:08
  • Etkinlik : 22.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (22 Mayıs 2019 Çarşamba)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam saat 19.00-20.00 arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor. Bugün yine destek veren konuklarımız var…

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “Tehlikenin farkındayız. Demokratik değerlerimiz bir bir elimizden alınmaya çalışılırken buna sessiz kalamayız. Kayıplarımızı bir bir geri alacağız. 23 Haziran bunun için önemli bir tarihtir. O gün sadece Belediye Başkanı seçmeyeceğiz, o gün demokratik mücadelemizi yükselteceğiz ve seçmen iradesinin sandığa yansımasını sağlayacağız. Sandığın sadece ‘SEÇME’ işlevine değil ‘DEĞİŞTİRME’ işlevine de işlerlik kazandıracağız.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Mayısta aldığı hukuksuz kararı açığa vurmak için buradayız. Bu haksız ve hukuksuz kararı hiçbir zaman içimize sindirmeyeceğiz, razı olmayacağız. Hukuk dünyası bunun mücadelesini vermektedir. Emek ve iş dünyası da bu mücadelenin içindedir, mücadele cephesini genişleteceğiz. Bugünkü nöbetimize inşaat mühendisleri odası destek veriyor”.

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna: “Medeniyetleri var eden, tarihi boyunca aydınlanmasının taşıyıcısı olmaktan geri durmayan inşaat mühendisleri özgürlük ve demokrasi mücadelesini daha yüksek sesle dile getirmek için buradayız. Sorun sadece İstanbul seçimleri değil. Ülkemizin her yöresinde demokrasi talepleri yükseliyor, bunun farkındayız. Sorun demokrasiye ve ülkeye sahip çıkılıp çıkılmayacağı noktasındadır. Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’.  31 Mart seçimlerinin İstanbul başarısını 23 Haziranda tekrarlamak hattın açılmasını ve sathın aydınlanmasını sağlayacaktır. Çünkü 31 Mart İstanbul seçimlerinin sonucunu kabul etmemekle demokratik işleyiş yok edilmiştir. 23 Haziran’da sandık başına gideceğiz, oylarımıza sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz”.

İnşat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe:  “Hakkın, hukukun, adaletin olmadığı yerde inşaat mühendisleri olmaz. Bugün eğer İstanbul Barosunun önünde toplanmışsak, 23 Haziran günü yapılacak seçimde baro ‘her sandığın başında bir avukat olacak’ diyorsa, bu ülkede hukuka karşı, adalete karşı, insana ve insanlığa karşı, demokrasiye karşı güven kaybolmuş demektir. Biz, öldüren değil yaşatan, savaşan değil barışan, yıkan değil yapan bir milletin insanlarıyız. Demokrasinin ve insan haklarının evrenselliği yoksa o ülkede adil bir düzenin olma şansı da yoktur. İşte bu nedenle 23 Haziran’da yapılacak seçim demokrasiye yeniden sahip çıkmanın son çıkışıdır. İnanıyorum ki, 23 Haziran’da da sevgi, hoşgörü ve akıl kazanacak, yani biz kazanacağız.”