Unvanı boş bıraktınız!

• Son Güncelleme : 21.05.2019 08:38
  • Haber Giriş : 22.05.2019 18:43
  • Etkinlik : 22.05.2019

Demokrasi Nöbeti: (21 Mayıs 2019 Salı)

Yüksek Seçim Kurulunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini hukuka ve akla aykırı bir kararla iptal etmesi üzerine İstanbul Barosu Başkanlığınca başlatılan ve her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında baronun merkez binası önünde tutulan  ‘Demokrasi İçin Dayanışma Nöbeti’ ve bu nöbete destek devam ediyor.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: “YSK’nın kısa kararı üzerinden bunca zaman geçti, hala gerekçeli karar ortada yok. Gerekçeli karar bir türlü yazılamıyor. Bize anlatmalılar, tek zarf içindeki dört oydan üçü nasıl geçerli oluyor da biri geçersiz oluyor. 24 Haziran 2018’de olup bitenler kabul ediliyor da, 31 Martta neden kabul edilmiyor, bunları bizlere anlatabilmeliler.

Aslında biz gerekçeli kararı biliyoruz. Merak da etmiyoruz. Çünkü verilen karar hukuki değil, siyasi. YSK’nın kısa kararı yukardan talimatla verilmiş bir karardır.

Biz burada demokrasi adına nöbet tutuyoruz. Aslında tuttuğumuz nöbette adaletin, hakkın, hukukun, yürütmenin yargı üzerindeki baskısının nöbetini tutuyoruz.

Şimdi geldiğimiz noktada, insanları ötekileştirmeden, bütün yurttaşlarımızı kucaklayarak, onlara sevgi sözcükleri fısıldayarak ‘vicdan’ı örgütlememiz gerekiyor. Vicdanı örgütleyerek sandıklara sahip çıkacağız. Sadece İstanbul’daki değil Türkiye’nin her yöresinden gelecek avukatlarla sandıklara sahip çıkacağız. Bundan önceki seçimde ‘her okula bir avukat’ demiştik, şimdi ‘her sandığa bir avukat’ diyoruz.

23 Haziranda yapılacak seçimin belediye başkanı seçimi olmadığın herkes biliyor. Bu demokrasi kavgasının seçimidir. Demokrasimizi yeniden kazanacağız. Bu mücadeleyi, emeğine, mesleğine, işine sahip çıkan herkesle birlikte yapacağız.

23 Haziran, hepimiz için demokrasinin geri alınması günüdür. 23 Haziran, sandığın sadece ‘seçebilme’ değil, ‘değiştirebilme’ yeteneğine kavuşacağı gündür. 23 Haziran ‘bana oy veriyorsanız işte sandık’ anlayışını değiştirme günüdür.